Виробник фенів та світильників показав конкурента електрокарам Tesla (фото)

Британський виробник побутової техніки Dyson показав свій власний електромобіль.

На розробку потенційного конкурента Tesla компанія Dyson витратила близько 500 млн фунтів стерлінгів. На жаль, британська компанія вирішила не випускати готову модель, проте напрацювання проекту можуть стати в нагоді конкурентам.

Засновник Dyson сер Джеймс Дайсон розповів виданню The Sunday Times про те, що електрокар міг перевозити до семи чоловік, а одного заряду вистачало на 960 км шляху. Показник дальності ходу є рекордним, якщо не брати до уваги Tesla Roadster другого покоління, який дебютує лише в 2022 році.

Кузов електрокара виготовлений з алюмінію, а споряджена маса складає 2,6 тонни. На розгін з місця до «сотні» автомобілю потрібно лише 4,8 секунди, а максимальна швидкість складає 200 км/год. Електрокар планували оснастити двома електромоторами потужністю 200 кВт кожен.

В інтерв’ю сер Джеймс Дайсон зізнався, що прототип був цілком функціональний, але від подальшої розробки моделі вирішили відмовитися через її надто високу підсумкову ціну.

Dyson Ltd – це британська технологічна компанія, створена у Великобританії сером Джеймсом Дайсоном у 1991 році. Вона розробляє та виготовляє побутові прилади, такі як пилососи, очищувачі повітря, сушарки для рук, вентилятори без клинків, нагрівачі, фени та світильники.


Не пропустіть