У США стрімко зростає ринок старих машин – їх не хочуть продавати

Автомобільний парк Сполучених Штатів стрімко старіє. Аналітики з Markit провели дослідження і з’ясували, що американці стали довше їздити на своїх авто, в результаті чого середній вік машин на американських дорогах становить майже 12 років. Це найвищий показник за останні 20 років, пише obozrevatel.

Так, якщо ще торік середній вік авто в США становив 11,8 року, то вже цьогоріч – 11,9 року. І це без урахування пандемії COVID-19 та економічної кризи, які завдали великої шкоди по продажу нових авто. Заступник директора IHS Markit Тодд Кампо вважає, що різке уповільнення продажу автомобілів може призвести до того, що середній вік автомобілів на дорогах США складе більш ніж 12 років.

“Ми виразно очікуємо, що 12-річний ліміт буде перевищено. Люди, які працюють із дому, зможуть зменшити пробіги автомобілів, що дозволить останнім довше перебувати в експлуатації”, – сказав Кампо.

Як зазначає Insurance Journal, основна причина, з якої старіють авто в США, – постійне подорожчання нових машин і більш тривалий термін служби авто, який дозволяє старим ТЗ долати великі пробіги й міняти частіше власників.

Втім, є ті, кому такий стан справ вигідний, – це виробники автозапчастин та СТО.

За оцінками IHS Markit, наразі на дорогах Сполучених Штатів налічується понад 280 мільйонів автомобілів.


Не пропустіть