Військові влаштували дрифт по снігу на танках

Фахівці Корпусу морської піхоти США, що знаходяться в Норвегії, влаштували дрифт на основному бойовому танку M1A1 на спеціальній засніженій трасі. Екстремальна їзда проводилася в рамках програми обміну досвідом зимового водіння танкової техніки з норвезькими військовими. На навчанні норвезькі танкісти теж провели дрифт на танку Leopard 2A4NO, пише gazeta.ua.

Керування важкою гусеничною технікою в зимовий період вимагає злагодженої роботи всього екіпажу машини і майстерності механіка-водія. Танк M1A1 масою близько 57 т здатний розганятися до 72 км/год по шосе і до 48 км/год по пересіченій місцевості. Машина оснащена автоматичною трансмісією.

У свою чергу, танк Leopard 2A4NO має масу близько 56 тонн. Машина, оснащена гідромеханічною трансмісією, може розганятися до 71 км/год по шосе і до 45 км/год по пересіченій місцевості. Abrams і Leopard мають однакові гусениці з гумовими вставками.

Навчання “Холодна відповідь” проводиться майже щороку в рамках спільної бойової підготовки збройних сил НАТО та країн – учасниць програми “Партнерство заради миру”. Уперше відбулося 2006-го. Цьогоріч у ньому беруть участь ВПС, ВМС і сухопутні війська 14 країн.


Не пропустіть