В Раді зареєстрували новий законопроект про штрафи для водіїв

В парламенті зареєстрували законопроєкт № 4194, яким пропонують віддавати половину від суми штрафів за перевищення швидкості у містах місцевій казні.

Документ вже зареєстрували у Раді.

Нардепи пропонують встановити, що 50% надходжень від адмінштрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі в межах відповідного населеного пункту, спрямовуватимуться до доходів відповідного місцевого бюджету.

За словами авторів законопроекту, зміни стимулюватимуть місцеву владу встановлювати системи автоматичної фото-, відеофіксації ПДР.

«У населених пунктах буде відбуватись зниження порушень правил дорожнього руху, зростання безпеки на дорогах, а надходження від сплати адміністративних штрафів дадуть можливість місцевій владі розширювати систему та покращувати інфраструктуру населених пунктів», – йдеться у пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, невдовзі в Україні почнуть використовувати «фантомні патрулі». Вони дозволять штрафувати тих порушників, яких не бачать камери.


Не пропустіть