Вeрхoвнa Рaдa пiдтримaлa нoвy схeмy рoзмитнeння єврoблях за 1000 євpo

Депутати Верховної Ради підтримали в першому читанні законопроекти №4643-д і №4644-д щодо спрощеного режиму оподаткування вживаних автомобілів, завезених з-за кордону. За них проголосували 254 нардепи, повідомила прес-служба парламенту, пише zaxid.net.

Проекти передбачають разове доступне розмитнення для авто на європейських номерах, так званих євроблях. Дія законів, у разі якщо вони набудуть чинності, поширюватиметься на автомобілі, що були завезені в Україну до 2021 року. Також пропонується знизити штрафи за незаконне перебування авто на території країни з 170 тис. грн до 8,5 тис. грн.

Згідно із документами, запроваджується нова формула обчислення митних платежів, яка не залежить від вартості автомобіля, а лише від віку, об’єму та типу двигуна транспортного засобу. Водночас для застосування нової схеми є певні умови: не більше від одного транспортного засобу на одну фізичну особу, які були завезені на територію України до 31.12.2020 року, та 180 днів на митне оформлення.

Напередодні голосування заступник голови фінансового комітету ВРУ Олександр Ковальчук повідомив, що кількість автомобілів, які в’їхали в Україну до 31 грудня 2020 року і порушили митні правила, становить до 500 тис. Він додав, що згідно з новими правилами, розмитнення буде коштувати близько 700-800 євро.

Законопроекти ще мають проголосувати у другому читанні, щоб вони набули чинності. Раніше їхні автори стверджували, що у разі запровадження нової схеми, розмитнення одного автомобіля буде коштувати близько 1 тис. євро.


Не пропустіть