Нa аукцioнi зaсвiтився унiкaльний 1114-сильний Porsche 928 (Фото)

Сильно модифікований екземпляр 1978 року став найшвидшим Porsche 928 в світі після досягнення рекордної швидкості в 377,8 кілометрів на годину на полігоні TRC в 2020 році.

Porsche 928 оснащений розточеним 6,54-літровим V8 потужністю 1114 кінських сил і 1296 Нм крутного моменту. Двигун зазнав значних модифікації, найбільш помітними з яких є нагнітач Vortech, нестандартні розподільні вали, сильно модернізований клапанний механізм, головки з отворами, нестандартний впуск і система управління двигуном TecGT. Потужність передається на шестиступінчасту механічну коробку передач з близькими передавальними числами і диференціал підвищеного тертя Getrag.

Власні пружини 928 Motorsports отримали подвійні регульовані амортизатори на кожному розі. Також є регульовані стабілізатори поперечної стійкості. Гальма є вентильовані і перфоровані ротори Brembo з чотирьохпоршневими супортами. Porsche їздить на 18-дюймових колесах Forgeline з шинами Hoosier.

У екстер’єр 928 додали широкофюзеляжний комплект і заднє крило з вуглецевого волокна, аеродинамічний піддон. На аукціоні виставлена ​​форма для виготовлення нових передніх кліпс. Всередині з’явився восьмиточковий каркас безпеки і система пожежогасіння.

Всі ці деталі в сукупності роблять модель успішним гоночним автомобілем. Він також став найшвидшим повнопривідним автомобілем на Пайкс-Пік в 2009 році і лідером сезону в NASA GTS Unlimited Division в 2016 році.