Механiчні корoбки перeдач незaбарoм мoжyть зняти з вирoбництва

IHS Markit і ZF Group: реалізація машин на “механіці” на масовому ринку за минулий рік знизилася

Відповідно до інформації, наданої Automotive News Canada, введення нового правила про обов’язкове встановлення системи активної безпеки останнього покоління в автомобілях викличе в недалекому майбутньому зняття з виробництва машин без пробігу, що мають механічну коробку передач (МКПП).

В даному матеріалі мова йде про систему екстреного автоматичного гальмування (BAS) і ще про декілька нових функціях з категорії безпеки, які не сумісні з «механікою». За прогнозами аналітиків, терміни, протягом яких нові машини з МКПП зникнуть, будуть варіюватися виходячи з одного фактора – як скоро автовиробники почнуть вимагати установку нової системи.

Як пояснили експерти IHS Markit і ZF Group, реалізація машин на “механіці” на масовому ринку за минулий рік знизилася, досягнувши не більше 17,1 відсотка. У той же час на північноамериканському ринку не більше 1,2 відсотка нових машин автомобілів мають МКПП.

Mazda Canada вказує на те, що в 2016 році 18,2 відсотка проданих машин володіли механічною коробкою, але за підсумками минулого року їх число впало до 6,4 відсотка. За даними Subaru Canada, попит на спортивні моделі з ручною коробкою поступово збільшується за останні 4-5 місяців.

Варто відзначити, що система BAS – це ефективна і найбільш просунута на даний час система безпеки, яка ставиться майже на всі сучасні автомобілі. Основна її мета полягає в тому, щоб використовувати можливості антиблокувальної системи, максимальна ефективність якої проявляється в надзвичайних ситуаціях.


Не пропустіть