Mercedes прискорить розробку нових електромобілів

Німецький концерн форсує розробку нової архітектури ММА для молодших моделей

Німецький гігант Daimler AG прискорить розробки в області електрифікації. Про це стало відомо виданню Мanager Мagazin.

Нагадаємо, ще в минулому році в Mercedes-Benz розповідали про свої подальші плани щодо нових платформ. Згідно з інформацією виробника, німці розроблять дві платформи, одна з яких призначається для молодших моделей, вона отримає назву ММА і буде готова не раніше 2025 року.

На даний момент компанія вже випустила на базі «старшої» платформи EVA модель EQS. А ось більш бюджетні машини марка змушена створювати на архітектурі бензинових автомобілів.

Судячи з усього в Daimler всерйоз перейнялися вимушеною необхідністю застосування таких «ерзац-технологій», тому керівництво прийняло рішення серйозно прискорити розробку перспективної платформи. Тепер нові моделі для нижніх цінових сегментів повинні бути випущені на рік раніше. Попередніми термінами називалися 2024-2025 роки.

Відзначимо, що таке різке форсування подій аж ніяк не випадкове. Німецькі «зелені» партії вимагають повної заборони автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння вже до 2030 року. Саме з цієї причини Daimler готується заздалегідь до ймовірного екстремального сценарію.

На даний момент Mercedes-Benz має в своєму модельному ряду тільки один серійний електромобіль на базі сучасної платформи EVA – великий седан EQS. Більш бюджетні автомобілі EQA, EQB і EQC виконані на архітектурі MFA і MRA, на яких побудовані їх бензинові аналоги. Крім того, на EVA будуть виконані ще три новинки – седан EQE і два поки що неназваних кросовера.