Volvo створила революційний електромотор

Компанія Volvo Penta, підрозділ компонентів однойменної шведської компанії, оголосила про початок виробництва електродвигунів нового покоління, які були спеціально розроблені для першої в світі серійної електричної пожежної машини Rosenbauer RT.

Volvo Penta, технологічний підрозділ Volvo Group, що займається розробкою і виробництвом компонентів і механіки, оголосила про початок виробництва перших примірників електродвигунів нового покоління, розроблених спеціально для революційно нового пожежного автомобіля. Він належить фірмі Rosenbauer і був створений в тісній співпраці з Volvo Penta.

Шведська фірма відповідає за електричну силову установку, хоча в даному випадку мова йде не про звичайний електродвигун, а про нову схему, розроблену спеціально для наступної пожежної машини Rosenbauer, яка отримала назву Revolutionary Technology, скорочено Rosenbauer RT. Ця особлива схема включає в себе чотири електродвигуни, які не використовуються виключно для приводу коліс.

У складній силовій установці електричної вантажівки Rosenbauer і Volvo Penta використовуються тільки 2 електромотора для приведення в рух транспортного засобу, в той час як один з решти використовується як генератор, а інший – для живлення різних систем транспортного засобу, таких як, наприклад, обертання верхньої вежі. Ще одна інноваційна особливість установки, створеної Volvo Penta, включає систему охолодження акумуляторної батареї, яка також використовується для охолодження інших частин автомобіля.

На даний момент зібрано всього кілька примірників цієї електричної моделі, які будуть частиною пілотних програм з пожежними службами з різних міст світу, таких як Берлін, Амстердам або Дубаї, тому до початку серійного виробництва пожежної електротехнічної машини ще кілька місяців.


Не пропустіть