Вoдії мaсoвo пeрeсiдaють нa стaрi aвтомобілі: нaзвaнo причину

Глобальний дефіцит чіпів призвело до скорочення виробництва нових автомобілів і зростання цін на старі у зв’язку зі стійкістю попиту, повідомляє 28 липня CNBC.

Згідно з останніми даними по інфляції, ціни на старі автомобілі і вантажівки виросли в червні більш ніж на 45%. Так, такі фірми, які спеціалізуються на продажах старих автомобілів, на зразок Advanced Auto Parts, AutoZone, AutoNation і O’Reilly Automotive досягли рекордних максимумів продажів за останній тиждень.

Аналітики американського банку Raymond James Financial, головний стратег з ринків Miller Tabak Метт Малєй, а також Ненсі Тенглер, головний інвестиційний директор Laffer Tengler Investments вважають, що ринок уживаних автомобілів зараз буде переживати розквіт.

«Якщо ви інвестуєте надовго і володієте акціями O’Reilly, вам краще зберегти їх», – заявила Тенглер. За останній місяць акції O’Reilly Automotive подорожчали на 11%.

Агентство відзначає, що AutoZone, AutoNation, Advance Auto Parts і O’Reilly торгуються з тижневим значенням індексу RSI вище 65. Будь-яке значення вище 70 зазвичай вважається умовною переоціненістю.


Не пропустіть