Після оновлення програмного забезпечення у Tesla з’явилися проблеми з гальмуванням

Після останнього оновлення ПЗ компанія Tesla стала частіше отримувати скарги на помилкове спрацювання гальм, повідомляє видання Electrek. За цю функцію відповідає система допомоги водієві під назвою Tesla Autopilot.

Подібні перебої можливі, коли автопілот хибно виявляє об’єкт на трасі або хибно прогнозує зіткнення і після цього включає гальма, щоб уникнути аварії. Помилка даної системи допомоги водієві небезпечна, в першу чергу, тим, що водій, який їде за електромобілем, може врізатися в авто, що різко загальмувало.

Подібні труднощі виникали у водіїв Tesla й раніше, проте були поодинокими та не завдавали значних незручностей. Наразі ситуація змінилася в гірший бік: за останні кілька тижнів кількість випадків хибного гальмування значно зросла. Збільшилася й кількість скарг власників електромобілів до американського Національного управління безпекою руху на дорогах.

Деяким автомобілістам вдалося зв’язатися із представниками компанії Tesla та повідомити про проблему. Таке недоопрацювання їм пояснили «змінами в програмному забезпеченні». Зростання скарг на хибне гальмування у травні поточного року збіглося в часі з відмовою марки Tesla від датчиків-радарів та переходом на комп’ютерний зір, який використовує для автопілота лише дані з камер електрокара.

Джерело Тарантас

Не пропустіть