Дослідження показало, що велика кількість електроніки робить автомобіль небезпечним

На думку експертів Канадської автомобільної асоціації, людям стає складніше керувати бортовими системами автомобіля та, як наслідок, і самим транспортним засобом.

У зв’язку з цим організація CAA планує розпочати кампанію, що попереджає автомобілістів про ризик використання розважальних та інших систем автомобілів під час руху.

Так, незалежні тести показали, що навіть прийом їжі під час водіння або розмова з пасажиром достатньо здатні відвернути водія від керування транспортним засобом. При цьому компанія Tesla заборонила водіям та пасажирам грати в ігри на розважальній системі своїх електрокарів лише після того, як за цю справу взялася NHTSA наприкінці 2021 року.

Нещодавно Університет штату Юта спільно з Фондом безпеки дорожнього руху провели дослідження, яке показало, що деякі функції сучасного автомобіля вимагають дуже багато уваги. Повідомлялося, що реалізація деяких завдань за допомогою сенсорного екрана мультимедійної системи вимагала від водія 48 секунд!. Тим часом, за підрахунками Канадського фонду дослідження ДТП, кожна четверта аварія зі смертельним наслідком у Канаді може бути пов’язана з тим, що водій відволікався від процесу водіння на мультимедійну систему.


Не пропустіть