Опубліковано рейтинг найненадійніших автомобілів у віці від 6 до 15 років

MMR склав список найненадійніших автомобілів на основі даних дослідження Whatcar.com.

Як правило, вживані автомобілі можуть доставити ряд проблем своїм власникам, проте деякі моделі виявляються занадто проблемними і від їх придбання краще відмовитись.

Фахівці Whatcar.com. проаналізували ринок уживаних автомобілів у Великобританії у віці від 6 до 15 років. У дослідженні взяли участь близько 13 тисяч автовласників, яким пропонували відповісти на низку запитань. Респонденти розповіли, з якими неполадками їм довелося зіткнутися за останні 12 місяців експлуатації машини. На основі отриманих даних були сформовані категорії та у кожній з них вибрали модель з найбільшою кількістю поломок.

У категорії електрокарів найненадійнішим виявився ліфтбек Tesla Model S. Найчастіше водії скаржилися на несправності батареї, збої в електроніці, а також проблеми з підвіскою та гальмівною системою.

Найгіршим в категорії спортивних моделей виявилася BMW 3-Series в кузові купе та кабріолет.

У категорії преміальних позашляховиків найгіршим визнали Land Rover Discovery (2004-2017), а найбільш ненадійним великим позашляховиком виявився Land Rover Discovery Sport (2014-2021).

У категорії компактних кросоверів найненадійнішими експерти вважають Mini Countryman (2010—2017 рр.).

Звання найпроблемнішого розкішного автомобіля дісталося Jaguar XF (2015–2021), а найгіршим представницьким авто став Mercedes-Benz C-Class (2014—2021 рр.).