Alfa Romeo готує чотири нові моделі

Після презентації серійного кросовера Alfa Romeo Tonale керівництво компанії розповіло про плани подальшого розвитку модельного ряду. Нові версії самого Tonale поки що не плануються: навіть «гарячий» варіант Quadrifoglio перебуває на стадії обговорення, і рішення про те, чи з’явиться така версія в гамі, буде ухвалено до кінця поточного року. Загалом Alfa Romeo готує чотири нові моделі.

Відомо, що перший електромобіль марки покажуть в 2024 році. В основу новинки ляже платформа STLA Small (вона ж CMP), тобто це буде найближчий родич моделей Opel Mokka і Peugeot 2008. Випускати Brennero будуть в Польщі на одному конвеєрі з моделями Fiat 500X і Jeep Renegade.

Наступна новинка, вихід якої запланований на 2025 рік, буде вже суто електричною. З цього часу всі нові моделі Alfa Romeo стануть виключно акумуляторними. На жаль, поки що невідомо, що це буде за автівка.

Глава компанії Жан-Філіп Імпарато лише натякнув, що електромобіль буде заточений під американський ринок і, можливо, опиниться на стику жанрів легковиків та кросоверів. Нарешті, потім відбудеться зміна поколінь седана Giulia та кросовера Stelvio.