Subaru знімає з виробництва легендарну модель

Японська автомобілебудівна компанія Subaru вирішила припинити виробництво моделі WRX STI. Принаймні такої моделі не буде з бензиновим мотором.

«Двигун внутрішнього згоряння WRX STI наступного покоління на новій платформі WRX вироблятися не буде», – повідомили в японській компанії.

При цьому Subaru не виключають, що легендарна модель в майбутньому буде відроджена з електричними силовими установками.

Зазначимо, що в нашій країні Subaru WRX STI не продається. На українському ринку модельний ряд марки представлений такими моделями, як Forester, Outback та XV.

Нагадаємо, Subaru Impreza WRX STI — спортивна версія автомобіля японського концерну Subaru «компактного» класу — Subaru Impreza. Модель Impreza WRX STI виробляється з 1994 року. З 2014 року автомобіль носить назву Subaru WRX STI. Після останнього оновлення автомобіль отримав перероблений двигун Boxer з робочим об’ємом 2,5 л EJ257 і потужністю 305 кінських сил. Цей агрегат може похизуватися крутним моментом у 393 Нм, що забезпечує дуже швидкий розгін. Що стосується трансмісій, то на вибір є 6-МКПП, варіатор і спортивна 6-швидкісна «механіка» із зміненими передавальними числами.


Не пропустіть