Подальша доля збанкрутілого автовиробника SsangYong знову під питанням

Корейську компанію SsangYong Motor (SYM), що балансує на межі існування, не змогли продати. Як передає MMR, у потенційного покупця, виробника електробусів Edison Motors, просто не знайшлося достатньої суми, щоб придбати компанію.

Edison Motors повинен був заплатити за SYM 224 млн доларів. Виробник електробусів підписав попередню угоду про купівлю SsangYong Motor у січні 2022 року, але коли підійшов термін (25 березня), не зміг її виконати — Edison заплатив лише 10% необхідної суми. Тому тепер шукають нового покупця.

Лінійка моделей SsangYong Motor наразі складається з рамного позашляховика Rexton, пікапа Musso, кросоверів Korando, Tivoli та Tivoli XLV, а також електромобіля Korando e-Motion.

Як відомо, з 2010 року найбільшим акціонером SsangYong Motor була індійська Mahindra & Mahindra, їй належала частка 75%. Втім, компанії не вдалося зробити багатостраждального корейського автовиробника прибутковим.

Нагадаємо, в Україні інтереси SsangYong Motor представляла автомобільна компанія «АІС», яка на базі Кременчуцького автозбирального заводу здійснювала крупновузлову збірку моделей Kyron, Actyon, Korando та Rexton.


Не пропустіть