Renault хоче якнайшвидше продати АвтоВАЗ

Французький автовиробник Renault може продати АвтоВАЗ російській компанії вже до кінця 2022 року. Наразі Renault володіє контрольним пакетом акцій АвтоВАЗу.

Як стало відомо MMR, уже в травні більшість менеджерів-іноземців покинуть російське підприємство і перейдуть або на віддалену роботу, або в офіс Renault в Москві. Цю інформацію підтвердили кілька авторитетних джерел.

Серед потенційних претендентів на покупку називається дочірній підрозділ «Ростеху», а також структури російського Мінпромторгу.

Нагадаємо, Renault володіє російським автогігантом спільно з російською держкорпорацією «Ростех» – через фірму «Лада Авто Холдинг». Частки поділені у пропорції 67,6%/32,4% на користь французів.

Як відомо, наприкінці березня компанія Renault повідомила про зупинення бізнесу в росії. Пізніше концерн заявив, що на тлі війни в Україні, а також проблем із постачанням комплектуючих розглядає для себе як рішення продаж частки в АвтоВАЗі. Зараз вартість цієї частки може досягати приблизно 1,2 млрд євро, хоча підсумкова сума може виявитися іншою.


Не пропустіть