BMW зупинить завод у Баварії через війну в Україні

Компанія BMW змушена мінімум на один тиждень зупинити виробництво автомобілів на підприємстві в Регенсбурзі, Баварія, через нестачу компонентів українського виробництва.

Про це із посиланням на представника німецької марки повідомляє MMR.

З понеділка, 25 квітня, роботи призупинено у пресувальному, фарбувальному та кузовному цехах, а також на складальній лінії. Щодня завод виробляв близько тисячі компактних кросоверів BMW X1 та X2, а також автомобілів сімейства 1-Series.

Це вже не вперше, коли баварська марка змушена зупиняти виробництво в Німеччині через дефіцит компонентів з України. Наприклад, у зв’язку з дефіцитом комплектуючих у березні та квітні простоювали конвеєри на головному підприємстві BMW у Мюнхені, а також на найбільшому європейському заводі у Дінгольфінгу. Зокрема, зупинки виробництва пов’язані з нестачею комплектів електричної проводки.

Нагадаємо, на початку березня 2022 року через війну в Україні компанія BMW зупинила постачання своїх автомобілів до росії. Крім того, німецька марка припинила локальний випуск машин на «Автоторі» в Калінінграді.


Не пропустіть