Mercedes-Benz продав найдорожчий автомобіль у світі (Фото)

Компанія Mercedes-Benz провела секретний аукціон, на якому, зокрема, було продано унікальний спорткар 300 SLR Uhlenhaut Coupe 1956 року випуску.

Як стало відомо, за цей автомобіль невідомий покупець заплатив 135 мільйонів євро. Таким чином модель стала найдорожчим автомобілем у світі. Раніше цей титул належав Ferrari 250 GT 1962, за який вдалося виручити кілька років тому 70 млн доларів.

Стверджується, що загалом у торгах взяли участь 10 відомих автомобільних колекціонерів. Ім’я переможця не називається. Подейкують, що новим власником унікального спорткара став відомий британський бізнесмен та колекціонер ретро-автомобілів. Захід відбувся у музеї Mercedes-Benz у Штутгарті, який був закритий для звичайних відвідувачів цього дня.

Цікаво, що усього німецька компанія випустила дві моделі 300 SLR з жорстким дахом. Двигун цього автомобіля розвивав 228 кВт (310 к.с.) при 7500 об/хв. Спочатку Mercedes планувала використовувати цю версію купе в гонках на витривалість, але цього ніколи не сталося, оскільки компанія вийшла з участі в гонках у 1955 році.


Не пропустіть