Toyota зупинила прийом заявок на Land Cruiser 300 та Lexus LX

Компанія Toyota припинила приймати заявки на Land Cruiser 300, а також Lexus LX та NX.

Про це повідомляє японське видання Car-moby з посиланням на офіційну заяву концерну.

Таке рішення було ухвалено через велику кількість замовлень на ці машини по всьому світу. У компанії зізналися, що кількість охочих придбати автомобілі значно перевищує виробничі потужності заводів Toyota.

Раніше компанія Toyota офіційно підтвердила, що терміни очікування на клієнтів позашляховика Land Cruiser нового покоління (індекс 300) можуть розтягнутися на чотири роки. Стільки ж доведеться чекати на кросовера Lexus LX.

Позашляховик Toyota Land Cruiser нового покоління, який отримав індекс 300, доступний з 3,5-літровим бензиновим двигуном V6 з двома турбінами потужністю 415 к.с., а також з 299-сильним 3,3-літровим турбодизелем. Обидва двигуни діють разом із 10-ступінчастою автоматичною коробкою та системою повного приводу.

Новий Lexus LX створений на модульній архітектурі TNGA з використанням її найбільшої модифікації GA-F, яка раніше лягла в основу Toyota Land Cruiser 300. У лінійку силових агрегатів LX увійшло два шестициліндрові двигуни. Бензиновий мотор – це V6 з подвійним наддувом потужністю 415 к.с. та піковим моментом 650 Н·м. Як альтернатива доступна дизельна «шістка» об’ємом 3,3 літра, що видає 299 к.с. та 700 Н·м. Обидва двигуни працюють у парі з новим десятиступінчастим “автоматом” та повним приводом.


Не пропустіть