У США оцінили ідею використовувати електричний пікап Tesla як амфібію

У департаменті природних ресурсів штату Вашингтон рекомендують майбутнім власникам Tesla Cybertruck не використовувати електричний пікап як водоплавний засіб. У відомстві наголосили, що «автомобіль недовго зможе прослужити водію як човен».

Таким чином відомство відреагувала на недавню заяву глави Tesla Ілона Маска про те, що електричний пікап Tesla Cybertruck отримає необхідний захист від води, який дозволить машині долати водні перешкоди.

Маск зазначив, що машина зможе пересуватися по воді, якщо там немає хвилювання. Скільки точно пропливатиме електричний пікап, не уточнюється.

Спочатку Tesla планувала поставити Cybertruck на конвеєр до кінця 2021 року. Однак згодом запуск моделі кілька разів відкладали. Наразі відомо, що серійне виробництво пікапів розпочнеться не раніше середини 2023 року.

Очікується, що Tesla Cybertruck буде доступним у трьох основних модифікаціях: з одним, двома або трьома силовими агрегатами.  Заявлений запас ходу залежно від модифікації варіюватиметься від 400 до 800 км.


Не пропустіть