Ford відкликає понад 600 тисяч позашляховиків та кросоверів: названа причина

Американський виробник автомобілів Ford відкликає по всьому світу 634 тисячі кросоверів та позашляховиків. Головна причина – можливий витік пального, що збільшує ризик займання.

Зокрема, дилери компанії Ford перевірять позашляховики Ford Bronco Sport та кросовери Escape 2020-2023 модельних років. Усі вони оснащуються трициліндровим 1,5-літровим двигуном.

Виробник закликав власників цих автомобілів не припиняти їх експлуатувати та паркуватися на відкритому повітрі – випадки займання трапляються рідко і зазвичай не трапляються при вимкнених двигунах.

В компанії вже повідомили про 20 випадків займання вищезгаданих кросоверів та позашляховиків. У трьох випадках після загоряння машин спалахнули будівлі, які знаходилися поряд. Крім того, у чотирьох випадках загоряння почалися менш ніж через п’ять хвилин після вимкнення двигуна. Також у Ford є вже кілька десятків судових позовів, пов’язаних із самозайманням автомобілів.

Наразі встановлено, що Ford Bronco Sport і Escape 2020-2023 модельних років може тріснути паливна форсунка, що призводить до витоку пального.


Не пропустіть