Перший кросовер Ferrari розкупили на два роки наперед

Дебютний кросовер Purosangue від Ferrari більше недоступний для замовлення. Як пише Autoevolution, італійська компанія забезпечила себе роботою на два роки вперед і поки не потребує нових замовників.

Виробництво позашляховиків запустять до кінця цього року, а перші замовники отримають свої автомобілі в середині весни 2023 року.

Ferrari представила свій перший позашляховик преміум-класу навесні поточного року. Тоді вже було відомо, що виробник не планує ставити Purosangue на широке виробництво, тим самим підкреслюючи унікальність автомобіля. Вже зараз його називають одним із найдорожчих кросоверів на міжнародному ринку. Офіційна ціна Purosangue у Великій Британії починається від £313,120. Для порівняння експерти наводять вартість 12-циліндрового Rolls-Royce Cullinan, який зараз коштуватиме £291,820.

Рушійною силою новинки є атмосферний двигун V12 об’ємом 6,5 л. та потужністю 715 к.с.. Мотор працює разом із 8-ступінчастим «роботом». До «сотні» позашляховик розганяється за 3,3 с, а максимальна швидкість становить 310 км/год.