Безпеку китайського кросовера Omoda C5 перевірили на краш-тестах (Відео)

Китайський кросовер Omoda C5 взяв участь у краш-тестах Європейської незалежної організації Euro NCAP. За підсумками випробувань машина отримала максимальну оцінку рівня безпеки – п’ять зірок.

Так, експерти оцінили захист дорослих у 87%, а дітей – у 87%. Системи допомоги водієві, що забезпечують безпечне керування автомобілем, отримали 88%, а 68% машині присудили за підсумками тесту, що визначає, наскільки автомобіль може бути травмонебезпечним для пішоходів.

Головне зауваження — при фронтальному зіткненні з перешкодою, що не рухається, існує висока ймовірність отримання серйозної травми ноги у переднього пасажира. У свою чергу, при бічних ударах травму грудей може отримати водій.

Водночас для пішоходів велику небезпеку становлять передні стійки автомобіля та область фар. За словами організаторів випробування, китайська автівка продемонструвала високий рівень захисту дітей за всіх видів зіткнень.

Габарити Omoda C5 можна порівняти з Kia Seltos, Nissan Qashqai та Skoda Karoq. Довжина кросовера становить 4400 мм, ширина – 1830 мм, а висота – 1588 мм. Дорожній просвіт становить 190 мм, а об’єм багажника – 378 л.


Не пропустіть