Деякі моделі BMW позбудуться МКПП

BMW M, спортивний підрозділ баварської компанії BMW, має намір відмовитись від використання механічної коробки передач у своїх автомобілях. Такими планами у розмові з журналістами поділився голова підрозділу Франк ван Міл.

За словами топ-менеджера, BMW M планує повністю відмовитися від використання «механіки». Пов’язано це з тим, що машини із механічною трансмісією складніші у виробництві та багато в чому поступаються аналогічним моделям з «автоматом». Крім того, наразі більшості клієнтів не потрібні автомобілі з механічною коробкою передач.

«Механічна коробка передач працює повільніше і призводить до більш високої витрати пального, і іноді має нижчу максимальну швидкість, тому з інженерної точки зору “механіка” більше не має реального сенсу», – заявив Франк ван Міл.

Останнім автомобілем BMW M із МКПП стане BMW M2.

Раніше BMW представила новий концепт BMW Neue Klasse з електроприводом. Серійна версія концепту, як обіцяють у компанії, буде на 25% ефективніша за актуальні моделі, на 30% далекобійніша і на 30% швидша в плані швидкості зарядки батареї.


Не пропустіть