Один із найбільших у світі виробників припиняє виробництво авто у Китаї

Японський автомобільний концерн Mitsubishi Motors вирішив повністю припинити виробництво в Китаї, яке і так призупинено з березня поточного року через низькі показники продажів. Відповідна заява у вівторок, 24 жовтня, з’явилася на офіційному сайті компанії.

У рамках «структурних змін» та перегляду стратегії щодо Китаю концерн зробить ще кілька кроків, одним із яких стане вихід Mitsubishi із спільного підприємства з китайської компанії GAC Group.

Коли саме це буде зроблено, поки не уточнюється — відомо лише, що зобов’язання щодо обслуговування та гарантійного ремонту вже проданих автомобілів продовжать виконуватись у колишньому режимі.

Нагадаємо, найвдалішим роком для спільного підприємства Mitsubishi та GAC став 2018-й, коли було продано 140 тисяч автомобілів. Далі конкуренція на китайському ринку почала посилюватися і продажі підприємства почали падати.

Раніше повідомлялось, що Mitusbishi припинить продавати одну з найдешевших моделей. Йдеться про седан та хетчбек Mitsubishi Mirage. Це станеться у 2025 році.


Не пропустіть