Понад 4 тисячі кросоверів Hyundai Palisade відкликають через дірку у двигуні

Тисячі Hyundai Palisade 2024 модельного року підлягають новій відкличній кампанії через несправні клапанні пружини. Хоча ця проблема стосується лише одного відсотка відкликаних автомобілів, є ймовірність, що зламана пружина може зробити дірку в двигуні.

У США Palisade пропонується виключно із 3,8-літровим двигуном V6 потужністю 291 к.с.. Hyundai заявляє, що виявила 4235 машин, які потенційно можуть мати цю проблему, але кожен автомобіль має бути індивідуально перевірений технічним фахівцем, щоб визначити, чи є проблема. У компанії запевнили клієнтів, що за потреби безкоштовно замінять вузол двигуна.

Корейський автовиробник вперше почув про цю проблему ще в жовтні 2023 року, коли дилер повідомив про проблему із зупинкою двигуна, спричиненою зламаною пружиною. До грудня корпоративне розслідування виявило ту саму проблему під час розбирання силового агрегата. До кінця січня 2024 року було виявлено 18 різних випадків поломки клапанних пружин у автомобілях Palisade 2024 року випуску.

Основна причина проблеми, мабуть, пов’язана з ушкодженням пружин у процесі виробництва. Коли пружина клапана ламається всередині двигуна V6. У поодиноких випадках існує ймовірність того, що зламана пружина може потрапити в камеру згоряння, а потім пробити блок і вийти назовні. Це може призвести до аварії або пожежі.