Названі найнадійніші автомобілі у світі: топ-7 моделей

Фото: bmw.com

Автомобільний портал What Car? провів щорічне опитування серед майже 30 тисяч власників щодо надійності їхніх автомобілів у віці до 5 років. Найнадійніші машини експерти розділили за кількома категоріями залежно від типу кузова та класу.

Найнадійнішим компактним кросовером за підсумками опитування визнали британський Mini Countryman. Його надійність оцінили у 99,7%, що стало найвищим показником у своєму класі. За словами власників, всього у 2% автомобілів виникли будь-які проблеми – найчастіше вони були пов’язані з кузовом і швидко усувалися за рахунок виробника.

Серед електрокарів перше місце дісталося Mini Electric. Згідно з результатами опитування, його надійність складає 98,4%.

Звання найнадійнішої моделі представницького класу було присвоєно Lexus ES, який перевершив усіх своїх конкурентів преміум-класу. Лише 4% власників ES повідомили про проблеми та поломки, і, як правило, вони були пов’язані лише з навігаційною та інформаційно-розважальною системами.

У категорії сімейних SUV звання найнадійнішого дісталося японському кросоверу Lexus NX попереднього покоління, що випускався у період з 2014 по 2021 рік. Жоден власник Lexus NX, який взяв участь в опитуванні, не повідомив про поломки та проблеми з автомобілем.

Серед кабріолетів та купе найвищим рівнем надійності відзначилися Porsche 718 Boxster/Cayman. Їхній результат — 99,3%. Тільки 6% таких авто мали якісь несправності і пов’язані вони були виключно з кузовом, а ремонт найчастіше займав менше одного дня.

У категорії сімейних автомобілів лідером у плані надійності називають бензинові версії Skoda Octavia попереднього покоління із рейтингом надійності 99,3%. Згідно з опитуванням, усього в 6% власників цих машин траплялися поломки і всі вони були несуттєвими, а на їх усунення потрібно менше одного робочого дня.

У 99,2% оцінили надійність Tesla Model Y. Близько 4% таких машин виходили з ладу і всі вони були відремонтовані безкоштовно. Три чверті автомобілів було відремонтовано того ж дня, а в решті випадків ремонт зайняв менше тижня.