Експерти назвали найнадійніші дизельні автомобілі у світі

Фото: carent.bg

Експерти журналу What Car?, провівши власне дослідження, склали рейтинг найбезпроблемніших дизельних машин на ринку в 2024 році.

Перші два рядки зайняли кросовери Volvo XC40 та XC60 у версіях 2017 року випуску та молодші, надійність яких оцінили у 99,3% та 96,2% відповідно. Обидві ці моделі не доставляють своїм власникам практично жодних проблем, а ті, що все ж таки трапляються, дилери зазвичай швидко усувають за гарантією.

На третьому місці опинився британський кросовер Jaguar F-Pace, чия дизельна версія добре показала себе на всіх машинах, випущених після 2016 року. І хоча майже чверть із них (24%) зазвичай проводили в сервісі більше тижня, загалом надійність моделі виявилася на рівні 95,4% зі 100.

Четверте місце дісталося німецькій Audi Q7 із показником надійності 95,2%. Кожен десятий опитаний власник розповів про проблеми з двигуном, але ключовий фактор тут у тому, що усі вони в основному вирішувалися швидко і коштували не надто багато.

Замкнув «п’ятірку» лідерів BMW X5 у версіях 2018 року випуску та молодші, надійність якого оцінили на 95%. Його слабким місцем власники називали електроніку, але більшість проблем із нею усувалися за гарантією.