Топ-10 найпопулярніших автомобілів Європи 2019 року

Які автомобілі найчастіше купують в Європі в 2019 році

Автомобільні смаки європейців кардинально відрізняються від українських. Якщо у нас люблять седани і кросовери, то в Європі до останніх відносяться трохи прохолодніше. А головними улюбленцями там залишаються міські хетчбеки.

Ще одна принципова відмінність – улюблені марки. В Україні люблять «японців» і «корейців». У Європі в лідерах продажів місцеві бренди – в основному німецькі і французькі.

У 2019 році основні тренди європейського автомобільного ринку не змінилися – в основному попитом користувалися моделі, які продаються не перший десяток років. Серед новачків, яким вдалося потіснити ветеранів, мабуть, можна відзначити хіба що кросовери. Та й то, не варто забувати, що багато паркетників було побудовано на базі вже згаданих хетчбеків.

Отже, як виглядає топ-10 найпопулярніших автомобілів Європи у 2019 році? Відповідь на це питання дасть свіжа добірка MMR.net.ua, яка була складена на основі даних з відкритих джерел.

Ми розташували автомобілі в зворотному порядку – від менш до більш популярних.

  1. Skoda Octavia

Незважаючи на те, що Skoda останні роки намагається активно розвивати напрямок кросоверів, найбільш продаваним автомобілем марки залишається Octavia, яка представлена ​​в двох виконаннях – ліфтбек і універсал.

Автомобіль цінують за практичність і відносно невисоку вартість.

Варто відзначити, що зовсім недавно було представлено нове покоління «Октавії». Інтер’єр «чеха» змінився кардинально. У салоні новинки з’явилися:

  • 10,25-дюймові екрани приладової панелі і мультимедіа;
  • проекційний дисплей;
  • сенсорне управління панорамним дахом;
  • селектор роботизованої трансмісії.

Новим інформаційно-розважальним комплексом можна керувати за допомогою голосових повідомлень і виходити з нього в інтернет.

  1. Citroen C3

Citroen C3 – яскравий представник моделей, які не отримали визнання в Україні, проте користуються високим попитом в Європі.

Теперішнє – вже третє – покоління C3 було представлено в 2016 році. Одна з «фішок» автомобіля – штатний відеореєстратор. У корпус салонного дзеркала заднього виду вбудована маленька камера. Вона веде безперервну зйомку. У разі зіткнення система автоматично збереже запис того, що відбувалося протягом 30 секунд перед інцидентом і протягом 60 секунд після.

Крім того, водій може самостійно робити фотографії або знімати короткі ролики навколишнього простору за допомогою спеціальної кнопки в салоні. Камера має підключення до інтернету і GPS, що дозволяє «моментально викладати знімки своїх подорожей в соціальні мережі».

  1. Peugeot 208

Peugeot 208 – ще один невизнаний в Україні, але популярний в Європі, хетчбек. Більш того, 208-й – один з флагманів в своєму класі. Peugeot приділяє цій моделі велику увагу. А нове покоління взагалі отримало модифікацію з повністю електричною силовою установкою.

У 2019 році у «Пежо 208» з’явився «технічний» брат-близнюк – Opel Corsa. Після поглинання німецького виробника концерн PSA перевів ці автомобілі на одну платформу. Однак «Корса» поки не настільки популярна в Європі. Вочевидь, даються взнаки важкі для «Опеля» часи і часткова втрата довіри до бренду.

  1. Renault Captur

Renault Captur – один з небагатьох кросоверів, яким вдалося пробитися в топ-10 бестселерів Європи. Автомобіль побудований на одній платформі з компактним хетчбеком Clio (не представлено офіційно в Україні).

«Каптур» – найменший кросовер в лінійці Renault. І не потрібно в даному контексті згадувати про більш компактну крос-версію хетчбека Sandero – Stepway. Не забувайте, що «Сандеро» – це модель не «Рено», а Dacia.

  1. Toyota Yaris

Toyota Yaris – єдиний автомобіль японської марки в «десятці» найбільш продаваних автомобілів Європи. Втім, «Яріс» – не зовсім японський автомобіль. Його розробкою займався європейський підрозділ «Тойоти». І орієнтований автомобіль був, перш за все, саме на європейський ринок.

Нове покоління Toyota Yaris дебютувало восени 2019 року. Головним нововведенням найменшої моделі японської марки стала гібридна силова установка, до складу якої увійшли бензиновий трициліндровий двигун об’ємом 1,5 літра і електромотор.

У списку оснащення вказані проекційний дисплей, акустична система JBL, бездротова зарядка і мультимедійна система Toyota Touch з сенсорним дисплеєм.

  1. Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan – найпопулярніший кросовер Європи в 2019 році. Нинішнє покоління автомобіля було представлено в далекому 2015 році. Проте, паркетник примудрився не втратити своєї актуальності.

«Тігуан» побудований на одній платформі з уже старим Volkswagen Golf (7-го покоління). Стандартне оснащення кросовера передбачає систему екстреного гальмування з функцією розпізнавання пішоходів, а також систему стеження за рядності руху. Для повнопривідних модифікацій передбачено чотири режими керуючої електроніки: Onroad, Snow, Offroad і Offroad Individual.

  1. Ford Fiesta

Затесався в топ-10 і один «американець» – Ford Fiesta. Нинішнє покоління автомобіля дебютувало в Європі в 2017 році.

У моторну гамму моделі увійшов бензиновий трьохциліндровий турбомотор EcoBoost потужністю 100, 125 і 140 кінських сил, який поєднуються з новою 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Альтернативою може бути 6-діапазонний «автомат».

Крім літрового агрегату, в Європі також доступний 1,1-літровий мотор потужністю 70 або 85 кінських сил, що поєднується з «механікою».

Дизельна лінійка представлена ​​1,5-літровим мотором в двох версіях: на 85 і 120 кінських сил.

  1. Volkswagen Polo

Volkswagen Polo змінив покоління в 2017 році. Тоді автомобіль отримав небачене для себе оснащення, включаючи повністю цифрову приладову панель, адаптивний круїз-контроль і світлодіодні фари головного світла.

Хетчбек пропонують на вибір з одним з п’яти моторів:

  • бензинові літрові атмосферні на 65 і 75 кінських сил;
  • бензинові літрові турбовані на 95 і 115 «коней»;
  • 5-літровий бензиновий потужністю 150 «коней»;
  • 2-літровий бензиновий потужністю 200 «коней»
  • 6-літровий дизельний потужністю 80 або 95 «коней».
  1. Renault Clio

Clio – бестселер Renault в Європі. Хоча в Україні цей автомобіль не «пішов». І навіть не представлений офіційно.

«Кліо» нинішнього покоління дебютував спочатку 2019 року. Хетчбек отримав вісім варіантів оформлення салону, мультимедійну систему з 9,3-дюймовим екраном і 10-дюймову електронну панель приладів, а також бездротову зарядку для смартфона.

У 2020 році в лінійці повинен з’явитися гібридний варіант на базі 90-сильного бензинового мотора і 40-сильного електродвигуна.

  1. Volkswagen Golf

Volkswagen Golf залишається бестселером Європи. Хетчбек вже змінив сім поколінь. А в наступному році надійде в продаж вже восьме.

Новий Golf виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, вигляд автомобіля залишився більш ніж знайомим.

Зміни ж в інтер’єрі стали революційними. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть