Названо вбивчі для автомобіля стилі водіння

Портал MMR розповість, які стилі водіння завдають шкоди машині і як уникнути негативних наслідків необдуманої їзди.

Цікаво, що небезпечним може бути як агресивний, так і надмірно спокійний стиль водіння. У першому випадку швидше зношуються гальмівні колодки і диски, а також збільшується навантаження на інші вузли. Все через те, що «нервовий» водій в потоці за звичкою швидко стартує, але потім змушений екстрено гальмувати перед іншим автомобілем або світлофором.

Такий стиль водіння «вбиває» не лише гальмівні колодки. Кермо, покришки і коробка передач також не люблять постійний агресивний стиль водіння і ламаються частіше, що позначається на гаманці власника.

Однак не тільки жвава манера водити псує машину. Постійне пересування на знижених обертах шкодить мотору. Якщо тримати стрілку тахометра на умовних двох тисячах обертів, то через деякий час в двигуні утворюється нагар. Прискорення на 4-5 тисячах обертів допоможе його спалити, після чого автомобіль стане працювати більш рівномірно.

Таким чином, можна зробити висновок, що їздити потрібно, дотримуючись швидкісного режиму, а прискорюватися для профілактики мотора можна лише на швидкісних магістралях. Водіям з агресивним стилем краще зменшити запал, а надмірно спокійним іноді прискорюватися, це і стане запорукою того, що автомобіль прослужить довше.


Не пропустіть