Топ-10 кращих автомобілів світу у 2020 році

Які автомобілі визнано кращими в світі у 2020 році

Цього року кращий автомобіль в світі довелося визначати на карантині. На початку квітня журі назвало переможця конкурсу World Car of the Year 2020 (Всесвітній автомобіль року). Але MMR вирішив розповісти про моделі, які також претендували на титул кращого авто.

Ми відібрали 10 моделей, що увійшли у фінал конкурсу. Кожен з цих автомобілів потрапив в топ-3 найкращих авто у своїй номінації, яких було всього п’ять: «кращий дизайн», «кращий спорткар», «краще люкс авто», «краще міське авто» та безпосередньо «автомобіль року».

Кожен з цих автомобілів вартий того, щоб про нього розповісти окремо.

Kia Telluride

В 2020 році Kia Telluride було визнано кращим автомобілем в світі. Нажаль, в Україні поки що цей кросовер не продається офіційно. І українцям важко зрозуміти, чи заслуговує цей автомобіль на перемогу. Тож доведеться нам повірити почесному журі конкурсу, до якого входять 86 журналістів зі всього світу.

Telluride дебютував на початку 2019 року. Під капотом кросовера 3,8-літрова атмосферна «шістка» потужністю 295 кінських сил, яка поєднується з 8-ступінчастим «автоматом».

Стандартно модель пропонується тільки з переднім приводом. Проте як опцію можна замовити повнопривідну трансмісію.

Mazda CX-30

Mazda CX-30 увійшла до трійки кращих автомобілів 2020 року. Але кросоверу не вистачило голосів, щоби перемогти Kia Telluride.

CX-30 – абсолютно нова модель Mazda. Це субкомпактний кросовер, який в родині марки знаходиться між CX-5 та CX-3.

В 2019 році за підсумками краш-тесів Euro NCAP CX-30 був визнаний найбезпечнішим автомобілем за всю історію випробувань, які проводила дана організація. Японцям вдалося втерти носа навіть шведській Volvo, яка традиційно вважається найбезпечнішою маркою авто в світі.

Mazda CX-30 вже продається і в Україні. Але чомусь стартова ціна у цього кросовера вище, ніж у «старшої» CX-5.

Porsche Taycan

Porsche Taycan переміг в номінації кращий люксовий автомобіль та увійшов до трійки кращих спорткарів року.

Taycan – перша електрична модель Porsche. Топова версія спортивного електрокара оснащується батареєю ємністю 96 кВт*год. Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин.

Максимальна дистанція для «Тайкана» – 412 кілометрів.

Porsche також обіцяє випустити «дальнобійну» версію «Тайкана», яка зможе проїжджати на одному заряді близько 500 кілометрів. Імовірно, така модифікація буде мати задній привід і менш потужну силову установку.

Porsche Taycan можна замовити у офіційних дилерів в Україні. Стартова ціна – 2.6 млн гривень.

Mazda 3

Mazda 3 – ще один фіналіст у номінації «кращий автомобіль року» та переможець в категорії «кращий дизайн». Дебют новинки відбувся ще у 2018 році на автосалоні в США.

У Mazda 3 нового покоління з’явився повний привід, який раніше був прерогативою машин для японського ринку. Трансмісія працює в тандемі з системою, яка варіює тягу двигуна в залежності від кута повороту керма, швидкості і діючих на автомобіль прискорень.

В оснащення моделі увійшла інфрачервона камера для контролю стану водія і рівня його уваги, система стеження за автомобілями, що рухаються в поперечному напрямку спереду та адаптивний круїз-контроль.

Kia e-Soul

Kia e-Soul було визнано переможцем у номінації «кращий автомобіль для міста».

Європейська версія електричної Kia Soul була представлена ​​в березні 2019 року на автосалоні в Женеві. Електромобіль отримав нове позначення – e-Soul – і більш ємну батарею на 67.1 кВт*год.

Новий акумулятор дозволив збільшити запас ходу e-Soul до 452 кілометрів.

Кросовер оснащується електричним мотором, який здатний видавати більше 200 кінських сил потужності і майже 400 Нм крутного моменту. З місця до «сотні» електрокар розганяється за 7.6 секунди.

Kia e-Soul офіційно представлений і в Україні.

Mini Electric

Електрична Mini змагалася за звання кращого міського автомобіля 2020-го. Новинку було презентовано влітку минулого року.

Силова установка електрокара складається з електричного мотору, який видає 184 кінські сили та 270 Нм крутного моменту, та батареї ємністю 32,6 кіловат-години.

З місця до «сотні» Mini Electric розганяється за 7,3 секунди і досягає максимальної позначки 150 кілометрів на годину. Пробіг без підзарядки – близько 250 кілометрів, що за сучасними мірками небагато. Переконатися в цьому можна, подивившись рейтинг кращих електрокарів.

Наповнити батарею від 11-кіловатного зарядного пристрою можна за 3,5 години. Від швидкого терміналу потужністю 50 кіловат зарядка до 80% займає 35 хвилин.

Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross мав всі шанси отримати титул кращого міського автомобіля 2020 року.

T-Cross – найменший кросовер в родині Volkswagen. Автомобіль дебютував в 2018 році і вже встиг увійти в топ-25 найпопулярніших авто Європи. А ось до України новинка чомусь поки не добралася. Молодший представник сімейства SUV, який пропонують українські дилери «Фольца», – T-Roc.

За габаритами Volkswagen T-Cross можна порівняти з Nissan Juke. Головна фішка німецького паркетника – організація внутрішнього простору. Задній ряд крісел можна зрушити вперед на 14 сантиметрів, збільшивши вільне місце в вантажному відсіку з 385 до 455 літрів. При складених сидіннях другого ряду обсяг багажника зросте до 1281 літра.

Також для перевезення довгих предметів можна скласти спинку крісла переднього пасажира.

Mercedes Benz EQC

Mercedes-Benz EQC – фіналіст в номінації кращий люксовий автомобіль.

Продажі EQC стартували в травні 2019 року. Електричний кросовер отримав батарею ємністю 85 кВт*год і два електричні мотори – по одному на кожній осі.

Сумарна віддача моторів – 408 кінських сил і 760 Нм крутного моменту.

Від стандартного зарядного пристрою, який йде в комплекті з автомобілем, EQC можна зарядити приблизно за 12 годин. Швидка зарядка дозволяє «заправити» батарею на 80% за 34 хвилини.

Стартова ціна Mercedes EQC в Європі – 71 300 євро. Можливо, в майбутньому з’являться і більш бюджетні версії. Також не виключено, що німці випустять версію з одним мотором і, відповідно, більшим запасом ходу.

Mercedes EQC не представлено офіційно в Україні.

Peugeot 208

Peugeot 208 боровся за звання кращого дизайну року. Автомобіль дебютував у 2019-м. Дістатися України новинка має цього року.

Хетчбек нового покоління цікавий тим, що тепер автомобіль буде доступний також в повністю електричному виконанні. Зовні електромобіль практично нічим не відрізняється від свого бензинового побратима.

«Зелена» версія 208-го оснащується електромотором потужністю 139 кінських сил. Агрегат живиться від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Це дозволяє електромобілю проїжджати 340 кілометрів на одному заряді (по циклу WLTP).

Поки невідомо, скільки буде коштувати новий Peugeot 208, і чи доїде до України його електрична версія.

Porsche 718 Cayman

Porsche 718 Cayman було визнано кращим спорткаром року.

З місця до «сотні» родстер розганяється за 4,5 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 293 кілометра в годину.

718 Cayman оснащується адаптивною системою управління циліндрами, яка при невеликому навантаженні поперемінно відключає впорскування в одному з двох рядів циліндрів. В перелік обладнання також входить спортивна вихлопна система з керованими заслінками.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть