Названі найгірші кросовери для міста

У Німеччині існує екологічна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH), яка щороку преміює найнебезпечніші для екології товари. У 2020-му на премію «Золотий гриф 2020» претендують 5 позашляховиків і кросоверів, експлуатація яких в місті абсолютно безглузда.

Лідером такого антирейтингу став Mercedes-Benz GLS 63 AMG 4Matic, який на 100 кілометрів шляху викидає в атмосферу 459,3 грамів CO2 і споживає близько 19,3 літра палива.

Volkswagen Amarok Aventura відрізняється відносно скромними показниками викидів СО2 (276 грамів), але при цьому пікап теж не заслужив поваги у експертів DUH, адже дизельний двигун автомобіля забруднює міське повітря з особливо високими викидами NO x, оскільки він відповідає тільки старим стандартам викидів для комерційних автомобілів Euro 6b.

Audi Q7 з гібридною силовою установкою відноситься до класу «зелених», але при цьому на 100 кілометрів шляху кросовер викидає в атмосферу 302 грама CO2. Таким чином, показник більш ніж в три рази перевищує цільове значення CO 2 в ЄС.

Також в антирейтинг потрапили Range Rover Sport SVR і BMW X7 M50i. Перший критикують за «ненажерливість» і високий рівень СО2 – 390 грамів. Німецький кросовер, що викидає в атмосферу 357 грамів СО2, теж не є найкращим варіантом з точки зору турботи про екологію.

Ще одна загальна претензія до цих кросове рів – їхні розміри. Припарковані поблизу бордюрів такі машини створюють перешкоди іншим учасникам руху.


Не пропустіть