Топ-10 найбільш очікуваних позашляховиків на ринку (Фото)

Які нові позашляховики з'являться в найближчі кілька років

Останнім часом світові виробники тішили нас новими позашляховиками. Всього за кілька років ми побачили нове покоління Jeep Wrangler і Suzuki Jimny. А Land Rover відродив легендарний Defender в абсолютно новому вигляді.

Однак на цьому «парад всюдиходів» ще не закінчився. Автомобільні компанії продовжують анонсувати все нові і нові моделі підвищеної прохідності.

Новинок зібралося вже стільки, що MMR вирішив вибрати топ-10 найбільш очікуваних позашляховиків. В добірку потрапили тільки ті моделі, серійне виробництво яких вже схвалено великими автомобільними босами.

Зверніть увагу, що не всі фотографії автомобілів є реальним зображенням майбутніх моделей. Деякі зображення – лише припущення, як може виглядати позашляховик у майбутньому.

Rivian R1T

Електричний пікап Rivian R1T дебютує в червні 2021 року. Автомобіль оснастять чотирма електромоторами сумарною віддачею 760 кінських сил і 1120 Нм крутного моменту. Також до складу силової установки увійде тягова батарея. Її ємність в залежності від модифікації буде варіюватися від 105 до 180 кіловат-годин.

Без підзарядки пікап зможе проїжджає до 645 кілометрів. З місця до 60 миль в годину (97 кілометрів на годину) він розганяється за три секунди, а до 100 миль на годину (160 кілометрів на годину) – менш ніж за сім секунд.

Серед «фішок» Rivian R1T – можливість підзарядки від інших моделей марки. Також в список оснащення електромобіля увійде «режим танка», який дозволяє позашляховику крутитися на місці за рахунок різниці в напрямку обертання коліс.

За попередньою інформацією, ціни на R1T будуть починатися з $69 000.

Nikola Badger

У 2020 році американська Nikola Motors представила електричний пікап Badger з гібридною силовою установкою. До її складу входять чотири незалежних електромотора, іонно-літієва батарея на 160 кіловат-годин, паливні елементи потужністю 120 кіловат і балон з вісьмома кілограмами водню.

Працює система, як в комбінованому, так і чисто електричному режимі.

Пікова потужність силової установки становить 919 кінських сил. Крутний момент – 1 389 Нм. З місця до 60 миль на годину (97 кілометрів на годину) Badger розганяється за 2,9 секунди. Пробіг на електротязі – 483 кілометрів, а з підключенням паливних елементів – 966 кілометрів.

Крім того, позашляховик обладнаний точкою відбору енергії для підключення електроінструментів, компресорів та зовнішнього освітлення. В ролі генератора Badger здатний працювати до 12 годин.

Hummer

Hummer – один з найбільш іменитих позашляховиків в світі. Автомобіль зняли з виробництва в 2010 році. Здавалося, що на цьому в історії моделі з військовим минулим поставили жирну крапку. Але власник марки – концерн General Motors – вирішив відродити легендарний бренд. Причому у вигляді електричного всюдихода.

Електричний Hummer отримає кілька варіантів силових установок, в тому числі і тримоторну з віддачею близько тисячі кінських сил. Подробиці про ємність акумуляторів, запас ходу і максимальну швидкость з’являться ближче до дебюту моделі, який мав відбутися в травні 2020 року. Однак через карантин презентацію перенесли на осінь.

У продаж новий Hummer надійде в другій половині 2021-го.

Land Rover 80

Land Rover поповнить свою лінійку маленьким і відносно доступним позашляховиком. Проект моделі відомий під внутрішнім назвою L860. Однак серійний автомобіль можуть випустити під ім’ям Land Rover 80.

За попередніми даними, всюдихід побудують на шасі, яке є глибоко модернізованою версією архітектури нинішніх Range Rover Evoque і Land Rover Discovery Sport. Зовнішність і салон новинки виконають в стилі нового Defender. Але інтер’єр зроблять більш простим заради зниження вартості.

У лінійку двигунів увійде 1,5-літровий трициліндровий турбоагрегат, а також дволітрові агрегати.

Як очікується, ціна маленького позашляховика складе близько $33 000.

Jeep Grand Wagoneer

Jeep готує новий великий позашляховик – Grand Wagoneer, зовнішність якого поки тримається в секреті.

Новинка займе місце флагманської моделі. За неофіційною інформацією, автомобіль буде побудований на платформі пікапа RAM 1500, а це означає, що «Вагонер» отримає раму і схожий набір агрегатів.

У салоні позашляховика буде три ряди сидінь. Крім цього, варто чекати більш дорогих матеріалів, ніж у інших «Джипів», декількох варіантів аудіосистеми, розважальний комплекс для задніх пасажирів і широкий перелік електронних асистентів.

Вважається, що початкова ціна позашляховика складе 50-60 тисяч доларів, а його виробництво почнеться в другому кварталі 2021 року.

Hyundai Santa Cruz

Прем’єра першого пікапа Hyundai – Santa Cruz – очікується в четвертому кварталі 2020 року. Виробництво моделі налагодять в 2021 році на американському заводі Hyundai, де вже збирають Santa Fe, Sonata і Elantra.

Santa Cruz оснастять новим шестициліндровим турбодизелем об’ємом три літри, який вже встановлюється на кросовер Genesis GV80, де агрегат видає 278 кінських сил і 588 Нм крутного моменту.

У США пікап, швидше за все, запропонують з бензиновим мотором через те, що на місцевому ринку такі модифікації користуються більшим попитом, ніж версії на «важкому» паливі.

Головними конкурентами новинки стануть Ford Ranger і Honda Ridgeline.

Suzuki Jimny Long

Suzuki випустить п’ятидверний Jimny. Така версія отримає подовжену колісну базу і дві додаткові двері, а також багажник більшого обсягу.

П’ятидверний варіант буде крупніше, комфортніше, але, ймовірно, важче, що позначиться на динаміці позашляховика. Новинку запропонують з 1,5-літровим мотором потужністю 105 кінських сил і повним приводом.

Це поки все, що відомо про позашляховик.

Volkswagen ID Ruggdzz

Volkswagen запустить у виробництво «брутальний» повнопривідний електричний позашляховик. Модель з кодовою назвою ID Ruggdzz буде конкурувати з електромобілями BMW iX3 і Mercedes-Benz EQB.

На даний момент електромобіль знаходиться на ранніх етапах розробки. Однак німці планують запустити його у виробництво вже в 2023 році як частину нової родини SUV.

ID Ruggdzz буде являти собою класичний «кубик» з прямокутним профілем, горизонтальним капотом, вертикальним лобовим склом і плоским дахом.

У продаж надійде п’ятимісна модель зі стандартною базою і семимісна з подовженою базою і додатковим рядом сидінь.

Виробник запропонує покупцям кілька додаткових пакетів, найбільш екстремальний з яких буде передбачати посилену «ліфтовану» підвіску, прожектори на даху та інші позашляхові елементи.

Ford Bronco

Офіційний дебют Ford Bronco вже відбувся. Однак у дилерів позашляховик з’явиться лише в 2021 році.

Відроджений Bronco має рамну конструкцію, уніфіковану з пікапом Ranger. Модель дебютувала в трьох- і п’ятидверному виконаннях. Причому п’ятидверна запропонована вперше.

Американцям доступні сім рівнів оснащення, лімітована серія First Edition і варіант з позашляховим пакетом Sasquatch. Останній відрізняється збільшеним на 56 міліметрів дорожнім просвітом, 35-дюймовими грязьовими покришками і іншими настройками підвіски.

Базовим мотором став EcoBoost об’ємом 2,3 літра, який видає 273 кінських сили і 420 Нм крутного моменту. Пару йому складає 7-ступінчаста «механіка» або 10-діапазонна автоматична коробка передач.

Як і у Jeep Wrangler, для Bronco доступні варіанти трансформації: можна демонтувати секції даху і дверей, які поміщаються в багажник.

Tesla Cybertruck

Дебют першого електричного пікапа Tesla відбувся в листопаді 2019 року. Але коли він з’явиться у продажу, ще точно невідомо.

Дизайн автомобіля радикально відрізняється від традиційних американських моделей на кшталт Ford F-150. Електромобіль отримав кузов незвичайної форми, виготовлений з матеріалів для ракет SpaceX, і вражаючі динамічні характеристики: розгін до 100 кілометрів на годину займає у топовій версії близько трьох секунд.

В основі Cybertruck лежить «екзоскелет» – кузов з високоміцної нержавіючої сталі, що витримує обстріл кулями калібру дев’ять міліметрів.

Пікап має посадкову формулу 3 + 3, Заявлена ​​вантажопідйомність – майже 1 600 кілограмів. Залежно від модифікації, Cybertruck може буксирувати причіп масою від 3,4 до 6,4 тонни.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть