Названі 4 найпопулярніші міфи про покупку автомобілів з пробігом

Експерти назвали і розвіяли найпоширеніші міфи, в які вірять покупці старих машин.

Перший міф полягає в тому, що фахівець підбору авто може знайти ідеальний автомобіль. З цього приводу варто сказати, що автоподбір зараз дуже популярний, тому без аферистів в цій справі не обходиться. Нерідко шахраї можуть бути в змові з продавцем, або не розбираючись в технічному стані автомобіля, пропонують перший-ліпший варіант з юридичними проблемами.

Другий міф – якщо заплатив і забрав машину, то вона твоя. У першу чергу, при покупці машини потрібно уважно перевіряти документи продавця, а також історію транспортного засобу. Автомобіль може бути викрадений, а документи власника підроблені. Хоч і рідко, але такі випадки можна зустріти досі. Також буває, що з пакетом документів у продавця повний порядок, але автомобіль знаходиться в заставі у банку. І коли позичальник перестає платити по кредиту, то банк забирає собі машину, а покупець залишається без авто і без грошей.

Третій міф полягає в тому, що «японці» і «німці» найнадійніші на вторинному ринку. В першу чергу потрібно пам’ятати, що все-таки багато що залежить від конкретної марки автомобіля, що купується, його стану і віку. Потрібно пам’ятати, що навіть найнадійніші в світі машини не вічні.

Четвертий міф – краще купити биту машину, але в «жирній» комплектації. Хоч би якою була комплектація, найчастіше битий автомобіль довго не прослужить. Залежно від тяжкості ушкодження у машини може з’явитися іржа, а після ремонтних робіт кузов авто завжди іржавіє швидше. При порушенні геометрії кузова погіршується керованість і з’являються проблеми у вигляді нерівномірного зносу шин тощо. Пересуватися на такому автомобілі буде просто небезпечно.


Не пропустіть