Топ-10 автомобілів з найкращою мультимедійною системою

Які автомобілі мають кращу інформаційно-розважальну систему в 2020 році

Дивно, але в 2020 році ще далеко не всі автомобільні компанії навчилися робити мультимедійні системи, що відповідають сучасним вимогам. У одних – застарілий інтерфейс, у інших – проблеми з програмним забезпеченням.

Ще дивніше те, що серед відстаючих виявилися виробники Японії, яка традиційно вважається країною високих технологій. Toyota часто не дає можливості підключати смартфон через Android Auto або Apple CarPlay. У Nissan «мультимедійка» і зовсім безнадійно застаріла.

А ось найбільш відповідально до розробки інформаційно-розважальних систем сьогодні підходять німці. Намагаються не відставати від них і французи. А найуспішніші рішення європейців переймають корейці.

В цілому, за версією MMR, «десятка» моделей з кращого мультимедійною системою виглядає наступним чином.

Volkswagen Golf

Новий – вже восьмий – Volkswagen Golf дебютував наприкінці 2019 року. Автомобіль отримав найбільш «свіжу» мультимедійну систему німецького концерну.

У салоні нового «Гольфа» з’явилася величезна вигнута панель. У компанії її називають цифровим робочим місцем. Німці об’єднали в одному корпусі два екрани. Перший – цифрова 10,25-дюйва приладова панель з віртуальними шкалами приладів. Другий екран – дисплей мультимедійної системи, діагональ якого, в залежності від комплектації, становить від 8,25 до 10,25 дюйма.

Крім того, передбачений проекційний дисплей.

Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому ж управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

Також Golf став першою в Європі моделлю з технологією Car2x. Система дозволяє автомобілям в потоці обмінюватися даними між собою і з інфраструктурою.

Audi e-tron

Електричний кросовер Audi e-tron оснащений двома дисплеями, через які можна управляти практично будь-якими функціями автомобіля.

Верхній дисплей відповідає за настройку навігації, бортових систем кросовера і інформаційно-розважальної системи. Нижній – настройка клімат-контролю.

У систему також інтегрований головою помічник Alexa, є підтримка стандартів зв’язку LTE і Wi-Fi. Навігаційна система Audi може будувати маршрут на основі попередніх поїздок, а також з урахуванням розташування зарядних станцій.

Peugeot 2008

Кросовер 2008 – найсвіжіша новинка від Peugeot. Автомобіль отримав тривимірну 10,25-дюймову цифрову приладову панель. Дані відображаються на різних рівнях глибини, подібно 3D зображенню в кінотеатрі.

Найбільш значимі показники – швидкість руху, обороти мотора, дані навігації – промальовані крупніше і розташовані ближче до водія. А другорядна інформація – шкала тахометра, карта-підкладка – трохи менше і розташована на рівень нижче, далі від водія.

Skoda Octavia

Салон нової Skoda Octavia технологічно схожий з Volkswagen Golf. Зокрема, у «Гольфа» запозичені величезні екрани приладової панелі і мультимедійної системи, а також проекційний дисплей.

Новим інформаційно-розважальним комплексом можна керувати за допомогою голосових повідомлень і виходити з нього в інтернет.

Фізичні клавіші повністю не зникли: над повітроводами зберігся блок з восьми кнопок. Крім того, на пульт замінений звичний перемикач світла що повертався зліва від керма.

Mercedes EQC

Перший електричний кросовер Mercedes – EQC – отримав мультимедійну систему з функцією голосового управління і електронну приладову панель. Супутникова навігація відображає на карті станції зарядки електромобілів.

У новий інтерфейс інформаційно-розважальної системи впроваджено кілька специфічних для EQC розділів: від оптимізованої під електромобіль навігації до програмування налаштувань клімату ще до поїздки.

Цифрова приборка і центральний дисплей об’єднані під загальним склом.

SEAT Leon

Концепція салону нового SEAT Leon ідентична спорідненим Volkswagen Golf і Skoda Octavia: віртуальна 10,25-дюймова приладова панель увійшла в стандартне оснащення.

Уже в «базі» є 8,25-дюймовий екран мультимедійної системи. За доплату Leon можна оснастити інформаційно-розважальним комплексом з 10-дюймовим тачскріном і вбудованою SIM-картою, а також функціями управління голосом і жестами.

Tesla Model S

Мультимедійна система Tesla Model S – це фактично комп’ютер, через який можна управляти будь-якими функціями автомобіля. Через мультимедійний комплекс «повітрям» також відбувається оновлення автомобіля – збільшення запасу ходу або потужності двигуна.

В інформаційно-розважальний комплекс також входить повністю цифрова приладова панель, на яку виводиться дорожня інформація. Також приборка «заточена» під роботу автопілоту, який вміє самостійно приймати рішення в критичних ситуаціях і паркувати автомобіль без участі водія. А з недавніх пір він також розпізнає сигнали світлофорів і дорожні знаки.

BMW iX3

На центральному дисплеї інформаційно-розважальної системи електричного кросовера BMW iX3 може відображатися до 10 окремих сторінок з чотирма віджетами. Вони забезпечують доступ до часто використовуваних функцій, наприклад, навігації або музики.

Система здатна виводити необхідну інформацію в залежності від настання якої-небудь події або місця розташування. Наприклад, на екрані з’являється мапа парковок при під’їзді до кінцевої точки маршруту.

Керувати функціями автомобіля можна за допомогою поворотного контролера, голосу, жестів і тачскріну.

Шкали приладів на 12.3-дюймовій віртуальній панелі приладів нагадують радіаторну решітку. Зліва розташований спідометр, праворуч – тахометр і покажчик рівня палива. Крім цього, на ній є місце для дублювання підказок навігаційної системи і відображення індивідуального контенту.

Porsche Taycan

У салоні першого електромобіля Porsche – Taycan – встановлено відразу п’ять екранів. Це вигнутий 16,8-дюймовий дисплей віртуальної приладової панелі зі шкалою використовуваної потужності, екран мультимедійної системи діагоналлю 10,9 дюймів і ще один 8,4-дюймовий, який вмонтований в центральну консоль.

Також пропонується встановити два опціональних дисплея: для переднього пасажира і пасажирів другого ряду.

У переліку оснащення моделі вказаний розумний голосовий помічник, який активується фразою Hey, Porsche!

Hyundai Palisade

До оснащення Hyundai Palisade входить проекційний дисплей, віртуальна приладова панель діагоналлю 12,3 дюйма, мультимедійна система з 10,25-дюймовим дисплеєм і сім’ю USB-портами.

Смартфон можна підключити через Apple CarPlay або Android Auto. А для його стабільної роботи передбачена бездротова зарядка.

Система зв’язку з пасажирами задніх рядів оснащена режимом Rear Sleep Mode, коли звук не передається на задні динаміки.

Запустити двигун, налаштувати кліматичну установку, а також розблокувати двері можна віддалено через сайт MyHyundai.com або додаток Blue Link на смартфоні.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть