Топ-10 найочікуваніших китайських автомобілів

Десять кращих китайських автомобілів, які з'являться у продажу найближчим часом

Український автолюбитель не розбещений китайським автопромом. Вибирати доводиться серед дуже обмеженої кількості моделей. Через це створюється враження, що ринок автомобілів з Піднебесної дуже бідний і нецікавий. Однак запевняємо вас, це помилкове враження.

Китайські автомобільні компанії давно переросли просте копіювання моделей світових виробників. Автомобільні боси місцевих компаній перейшли на більш високий рівень – найняли фахівців з Європи та США і почали випускати автомобілі, які, принаймні, зовні нічим не поступаються західним аналогам.

Щоб переконатися в цьому, досить подивитися добірку найцікавіших китайських новинок, яку для вас підготував MMR.

Qoros 7

Влітку 2020-го дебютував кросовер Qoros 7. Продажі новинки повинні стартувати до кінця року.

Головною особливістю Qoros 7 є наявність вертикальної сенсорної мультимедійної системи з діагоналлю 16,6 дюйма в стилі електромобілів Tesla. Крім того, новий кросовер отримав зроблену у вигляді окремого планшета віртуальну приладову панель, «спортивне» кермо з трьома спицями і панорамний дах.

У лінійку агрегатів увійдуть два мотори:

  • 1,6-літровий бензиновій потужністю 204 кінських сили;
  • 1,8-літровий турбований потужністю 231 кінська сила.

У парі з агрегатами буде працювати роботизована коробка передач з двома зчепленнями.

Chery Tiggo 8 Plus

Tiggo 8 – флагманський кросовер Chery. На початку вересня китайці представили нове покоління автомобіля і його нову модифікацію – Plus.

Від звичайного Tiggo 8 версія Plus відрізняється передньою панеллю що «ширяє» з двоскладовим широкоформатним екраном. На лівому дисплеї діагоналлю 12,3 дюйма відображаються показання приладів. Через правий екран тієї ж розмірності налаштовується мультимедійна система.

На другому ряду можуть бути встановлені окремі крісла, а між сидіннями передбачений сенсорний блок налаштувань клімату. Є три варіанти конфігурації салону: на п’ять, шість і сім місць.

Wey Tank 300

Влітку 2020 року відбулася прем’єра нового китайського рамного позашляховика Wey Tank 300. Новинка виконана в нарочито брутальному стилі американських позашляховиків 80-х років, в якому також виробляються сучасні Jeep Wrangler і Ford Bronco.

У Tank 300 незалежна передня підвіска спереду і нерозрізний міст ззаду, повний привід з блокованою муфтою в приводі передніх коліс, знижувальна передача і блокування обох диференціалів.

Tank 300 отримає віртуальну панель приладів і сенсорний екран мультимедійної системи, які об’єднали під одним склом.

Дефлектори повітроводів виконані у вигляді авіаційних турбін. А на центральному тунелі встановлений джойстик замість звичного важеля коробки передач.

Exeed VX

Exeed VX являє собою великий кросовер розміром з Land Rover Discovery. Новинка отримала 12,3-дюймову віртуальну приладову панель і мультимедійну систему, які об’єднані в єдиний інформаційно-розважальний комплекс.

Управляти кліматичною установкою будуть звичні шайби, а місце селектора трансмісії займе кнопковий пульт.

Під капотом розмістять 1,6-літровий турбомотор потужністю 197 кінських сил. Трансмісія – 7-діапазонний «робот» з двома зчепленнями. Повний привід поки не заявлений, але не виключено, що в майбутньому з’явиться версія з муфтою підключення задньої осі.

Geely Preface

Влітку 2020 року Geely презентувала нову модель – седан бізнес-класу Preface. І технічно, і зовні новинка нагадує Volvo, що недивно. За екстер’єр відповідав екс-дизайнер Volvo Пітер Хорбері. А в основі Preface шведська платформа.

Поки офіційно підтверджена одна силова установка – 2-літровий бензиновий турбомотор потужністю 190 кінських сил. Агрегат працює в зв’язці з 8-діапазонним «автоматом» Aisin. Повний привід не заявлений.

У Китаї новинка з’явиться у продажу до кінця року. В 2021-му можливий експорт в інші країни.

Haval DaGou

У вересні в Китаї стартував прийом замовлень на Haval DaGou. Формально новинка є наступником рамної моделі H5. Однак технічно між автомобілями немає нічого спільного.

DaGou – кросовер з несучим кузовом, який базується на платформі з поперечним розташуванням двигуна, передньою підвіскою типу McPherson і задньої багатоважільною.

На старті продажів DaGou оснастять безальтернативним 1.5-літровим бензиновим турбомотором потужністю 169 кінських сил і 7-діапазонним «роботом» з двома зчепленнями.

FAW Besturn B70

У серпні дебютувало третє покоління FAW Besturn B70. В основі седана принципово нова архітектура власної розробки компанії.

Що стосується дизайну, то можна провести аналогії з сучасними седанами Cadillac. Особливо автомобілі ріднить передня оптика Y-подібної форми. Крім того, B70 отримав зовнішні дзеркала, винесені на двері. А топові версії матимуть висувні дверні ручки, 19-дюймові диски, віртуальна панель приладів і мультимедійна система з голографічним помічником.

Hongqi E-HS9

У серпні китайська Hongqi представила новий флагман – електричний кросовер E-HS9 із зовнішністю в стилі Rolls-Royce Cullinan. Аналогії з британським люксовим кросовером не випадкові. За вигляд E-HS9 відповідав колишній шеф-дизайнер Rolls-Royce Джайлс Тейлор.

У рух Hongqi E-HS9 призводять два електромотори з віддачею 218 кінських сил кожен. Альтернативою служить двомоторна установка з 333-сильним агрегатом на задній осі.

В обох випадках їх живить батарея ємністю 92,4 кіловат-години, яка забезпечує кросоверу запас ходу на рівні 500-600 кілометрів. З місця до 100 кілометрів на годину електромобіль розганяється за чотири секунди.

BYD Han EV

Китайська BYD націлилася на європейський ринок седанів преміум-класу. Навесні 2020 року компанія оголосила про те, що найближчим часом в Європі стартують продажі електромобіля Han EV.

Головна особливість BYD Han EV – надміцна батарея. Вона пройшла тести, під час яких її згинали, пробивали цвяхами і примусово нагрівали до 300 градусів за Цельсієм. При цьому ні в одному з цих випадків акумулятор не запалився і не вибухнув.

Крім того, електричний седан обладнають самонавчальним автопілотом з підтримкою зв’язку 5G.

Changan Uni-T

Changan Uni-T – китайський кросовер, розрахований на ринок Європи. За даними китайської преси, у кросовера повністю світлодіодна оптика, а в моторній гамі – турбомотор на 1,5 і 2 літри.

Зовні Uni-T виділятиметься двокольоровим забарвленням кузова, роздвоєним спойлером на задній кромці даху, трапецієподібними парубками вихлопу і решіткою радіатора в стилі Lexus.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть