Топ-10 бюджетних автомобільних новинок в Україні у 2020 році (Фото)

Які недорогі автомобілі дебютували у 2020 році

В Україні для бюджетних автомобілів непрості часи. Недорогі моделі зникають кожного року. Про це ми навіть розповідали в окремій добірці, яку ви можете знайти за цим посиланням. Але є і гарні новини: останнім часом з’являється і достатньо лоукост-новинок.

Переважно мова йде про нове покоління чи просто оновлення вже відомих моделей. Але трапляються і такі, що раніше в Україні не продавалися.

Також до добірки MMR потрапили й ті автомобілі, які ми раніше визнали зниклими. Проте вони повернулися у покращеному вигляді. І готові з новими силами битися за українського покупця.

Під час підготовки матеріалу ми враховували як світові дебюти, так і локальні презентації. Тож, деякі з учасників «десятки» вже можна замовити у місцевих дилерів. Інші з’являться в салонах лише наступного року.

Suzuki Ignis

Український офіс Suzuki називає Ignis «ультракомпактним кросовером». Але ми розуміємо, що таке визначення вигадали маркетологи. Насправді перед нами хетчбек В-класу зі збільшеним до 180 міліметрів (за паспортом) кліренсом.

Ціни на авто стартують приблизно з 17 000 доларів. Це найдешевший японський автомобіль в Україні. Ба більше: на вітчизняному ринку це найдешевший гібрид. Під капотом «Ігніс» – 1,2-літровий атмосферний бензиновий двигун потужністю 91 кінська сила. Мотор працює в поєднанні з варіатором і електромотором.

В Україні Suzuki Ignis пропонують виключно з приводом на передні колеса. Але в інших країнах цей автомобіль можна придбати й з повним приводом.

 Renault Logan

У вересні 2020 року було розсекречено нове покоління популярного в Україні бюджетного седана Renault Logan. Автомобіль перебрався на нову платформу – ту саму, на якій збудовано, наприклад, Clio (не представлений в Україні офіційно).

«Логан» отримав нову світлодіодну оптику з Y-подібними ходовими вогнями, закруглені бампери з протитуманними фарами, нові решітки радіатора з хромованими елементами і рельєфні капоти.

Також седан матиме нову архітектуру передньої панелі, 7-дюймовий тачскрін мультимедіа, тримач для смартфона, новий блок управління кліматом і сучасну приладову панель.

Hyundai Accent

Раніше в Україні продавався, так званий, Hyundai Accent Classic. Приставка «Класик» у назві автомобіля означала, що перед нами Accent в кузові четвертого покоління, якому вже близько 10 років.

Вочевидь, імпортер вирішив, що досить знущатися над українцями і прибрав модель з нашого ринку. Замість неї з’явився «Акцент» 2020 модельного року з сучасним дизайном екстер’єру та інтер’єру.

Модель дебютувала в березні цього року. Судячи з усього, до нас доїхала індійська версія автомобіля. Бо глобальна версія сучасного «Акцента» виглядає дещо інакше.

Ціни на новинку в Україні стартують з 14 500 доларів.

Fiat Tipo

У жовтні 2020 року оновилося сімейство бюджетної моделі Fiat Tipo. Зовні новинку можна впізнати за LED оптикою, новому дизайну решітки радіатора, бамперів і дисків.

У салоні переглянули комбінацію приладів, змінили колір підсвічування з червоного на білий, встановили бездротову зарядку для смартфонів, а для пасажирів другого ряду – USB.

А ще стала доступна мультимедійна система з 10,25-дюймовим екраном.

Також у лінійці з’явилася нова модифікація – Tipo Cross. Вона відрізняється збільшеним на 40 міліметрів дорожнім просвітом і накладками на пороги і арки з нефарбованого пластика.

Toyota Yaris

Toyota Yaris повернулася в Україну у новому вигляді. В листопаді стартували продажі хетчбека 2020 модельного року.

Поки що український офіс пропонує лише одну модифікацію «Яріса». Вона оснащується гібридною силовою установкою до складу якої входять бензиновий трициліндровий двигун об’ємом 1,5 літра і електромотор.

Хетбчек може мати повний привід. Але в Україні таку версію поки що не пропонують.

У списку оснащення – проекційний дисплей, акустична система JBL, бездротова зарядка і мультимедійна система з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Щоправда, у такому виконанні «Яріс» коштує 22 000 доларів. І це вже не бюджетний автомобіль. Але будемо сподіватися, що Toyota привезе в Україну і більш дешеві варіанти цієї моделі.

Renault Sandero

Разом з Renault Logan дебютувало і нове покоління Sandero. Власне автомобілі відрізняються лише кузовом.

В Європі нову Sandero запропонують з трициліндровими моторами потужністю 65, 90 або 100 кінських сил. Найпотужніший варіант працює на газі та виключно з 6-ступінчасту «механікою». Молодший агрегат в лінійці поєднується теж з «ручкою», але вже з 5-ступінчастою. А ось 90-сильний може мати в парі 6-ступінчасту «механіку» або варіатор.

А ось турбодизеля в Європі вже не буде. Чи стосується це України – побачимо.

Chery Tiggo 2

У 2020 році до України дістався новий Chery Tiggo 2 – найменший кросовер в лінійці китайського бренду.

Автомобіль має непоганий дорожній просвіт – 186 міліметрів. Під капотом – 106-сильний атмосферний мотор об’ємом 1,5 літра. Двигун може працювати в парі з 5-ступінчастою «механікою» або 4-діапазонної автоматичною коробкою передач.

Привід – виключно передній.

Kia Picanto

Навесні 2020 року Kia презентувала оновлений Picanto. Головні зміни в салоні – 4,2-дюймовий екран бортового комп’ютера на приладовій панелі, який доповнює восьмидюймовий сенсорний дисплей медіасистеми.

Також тепер є підтримка відкриття і закриття дверей і запуску клімат-контролю через мобільний додаток. А навігація може оновлюватися «по повітрю». А сам автомобіль здатен підключатися до пристроїв розумного будинку.

Список обладнання Picanto поповнився системами моніторингу сліпих зон, утримання в смузі, запобігання фронтальних зіткнень і відстеження втоми водія.

JAC S4

В 2020 році в Україні стартували продажі JAC S4. Це китайський кросовер, який приблизно на 10 сантиметрів довший за Renault Duster.

S4 оснащується 1,5-літровим турбомотором потужністю 150 кінських сил. Агрегат може працювати в парі з 6-ступінчастою «механікою», або варіатором.

Привід – тільки передній.

FAW X40

FAW X40 – ще одна китайська новинка в Україні, яка дебютувала у 2020 році. За розмірами цей SUV дуже близький до Renault Duster. Хоча китаєць не може похвалитися повним приводом та великим дорожнім просвітом.

Кросовер комплектується 1.6-літровим атмосферним бензиновим двигуном, який видає 109 кінських сил і 155 Нм крутного моменту. Агрегат працює в парі з японською 5-ступінчастою «механікою» Aisin.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть