Топ-10 найнадійніших автомобілів, які можна купити в Україні (Фото)

Які автомобілі завдають найменше клопоту своїм власникам – 10 моделей, які представлені в Україні

Нещодавно Consumer Reports – американська організація, що займається дослідженням споживчих ринків – склала рейтинг найнадійніших нових автомобілів. Це дуже серйозне дослідження. Але його проблема полягає в тому, що для України, воно, м’яко кажучи, не зовсім репрезентативне. Бо до нього не увійшли бренди, які в США непредставленні або непопулярні. Це, наприклад, Peugeot, Renault, Citroen, Dacia або Fiat.

А ось в Україні автомобілі цих марок користуються високим попитом. І не враховувати їх під час складання рейтингу було б великою помилкою.

Тож, щоб адаптувати добірку Consumer Reports до українських реалій, MMR вирішив дослідити аналогічні рейтинги від провідних європейських автомобільних видань, та скласти власний топ-10 найнадійніших нових автомобілів. До «десятки» потрапили лише ті моделі, які американські та європейські експерти назвали кращими. Ось що у нас вийшло.

Mazda CX-30

Абсолютно новий кросовер від Mazda – CX-30 – отримав дуже високу оцінку в США. Його надійність оцінили вище, ніж, наприклад, популярного в Україні CX-5.

Незважаючи на те, що Mazda CX-30 – ще дуже молода модель, вона вже встигла наробити галасу. Зокрема, кросовер вже встиг прославитися завдяки тому, що в 2019-му став найбезпечнішим автомобілем за всю історію краш-тестів Euro NCAP в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія».

Volkswagen Golf

Новий Golf – єдина модель Volkswagen, яка отримала високу оцінку від американців за надійність. Новинка виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, вигляд автомобіля залишився знайомим.

А ось зміни в інтер’єрі стали революційними. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

Також з’явилася велика вигнута панель, яка утворює «цифрове робоче місце». В єдиному корпусі об’єднані 10,25-дюймовий екран з віртуальними шкалами приладів і дисплей мультимедійної системи, діагональ якого, в залежності від комплектації, становить від 8,25 до 10,25 дюйма. Крім того, передбачений проекційний дисплей.

Toyota Corolla

«Тойоту» в цілому цінують, як в Європі, так і в США. Але найнадійнішою моделлю марки вважають саме «Короллу».

Нове покоління Toyota Corolla дебютувало у листопаді 2018 року. Автомобіль переїхав на сучасну платформу, отримав нову зовнішність, дволітровий двигун і варіатор з «стартовою передачею».

Також у бестселера з’явилася гібридна версія, яка представлена ​​і в Україні. До складу силової установки входить 1,8-літровий бензиновий двигун і електромотор. Сумарна потужність агрегатів – 122 кінські сили. А витрати палива на 100 кілометрів – 4,1 літра у комбінованому циклі.

Hyundai Kona

Hyundai Kona американці оцінили вище, аніж, наприклад, бестселер компанії Tucson. Дебют нового корейського кросовера відбувся в 2017 році. Представники компанії запевняли, що модель побудована на абсолютно новій платформі.

Зовні новинка примітна двоколірним оформленням кузова, захисними пластиковими елементами в обвісі і на арках, а також багатокомпонентною «роздільною» оптикою.

В оснащення кросовера увійшли сучасні системи безпеки і допомоги водієві. Це автоматичне екстрене гальмування при загрозі фронтального зіткнення і управління «дальнім» світлом, а також активне утримання в смузі.

Toyota C-HR

C-HR – ще одна модель Toyota, яка потрапила до нашого рейтингу, але ця модель опинилася в топ-10 вже завдяки європейцям. Британські видання наполягають на тому, що це краща модель марки, яка сьогодні представлена в Європі.

Toyota C-HR – це абсолютно нова модель, яка дебютувала в 2016 році. А в 2019-м встигла пережити перший фейсліфтінг.

Зовні оновлену версію можна відрізнити за новим переднім бампером з більш широкої решіткою адіатора і декоративною накладкою в колір кузова. Протитуманні фари перенесли трохи вище, а між задніми ліхтарями з’явилася накладка.

Toyota C-HR стала першою моделлю бренду в Україні, яка отримала мультимедійну систему з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Крім цього кросовер оснастили можливістю голосового управління.

Peugeot 3008

В Україні багато хто скептично ставиться до Peugeot. Але в Європі автомобілі цієї марки люблять та вважають їх надійними. Вище за інших європейці оцінюють 3008-й.

Кросовер дебютував у 2017-му. А цього року він пережив оновлення та став ще привабливішим. У автомобіля з’явилася нова решітка радіатора без рамок у всю ширину кузова, а світлодіодні денні ходові вогні стилізували під ікла лева.

Задні ліхтарі також повністю світлодіодні, виконані у вигляді тривимірних «пазурів». А покажчики поворотів від тепер динамічні.

Volvo XC40

З Volvo ситуація неоднозначна. Американці не в захваті від шведської марки. А ось у Європі у 2018-му кросовер XC40 було визнано автомобілем року. І саме цей автомобіль європейці вважать найнадійнішим «Вольво» сьогодні.

Volvo XC40 отримала декілька електрифікованих версій. Силова установка гібридного кросовера може видавати близько 260 кінських сил. Щоправда, вся ця потужність передається виключно на передні колеса. Версію з повним приводом поки не обіцяють.

Ще одна приємна «фішка» електрифікованого XC40 – низькі витрати палива. Підрахунки за циклом WLTP показали середнє споживання на рівні 1,7 літра на 100 кілометрів.

Kia Sportage

Американці визнали найнадійнішим автомобілем Kia – кросовер Telluride. Але в Україні ця модель офіційно не представлена. Тож у нашому випадку до рейтингу потрапив добре нам відомий Sportage.

Продажі оновленого Sportage стартували в 2018 році. У плані технічних характеристик автомобіль може похвалитися багатим вибором двигунів і трансмісій. Мультимедіа кросовера підтримує Apple CarPlay і Android Auto. Також кросовер може оснащуватися бездротовою зарядкою для смартфонів.

Lexus UX

Серед моделей Lexus найбільше американці цінують UX.

Lexus UX побудований на одній платформі з Toyota CH-R. Гібридна версія кросовера оснащується 178-сильною гібридною силовою установкою на базі 2-літрового атмосферного бензинового агрегату.

Силова установка гібрида позбавлена ​​можливості підзарядки від зовнішніх джерел живлення.

Також автомобіль може похвалитися багатим оснащенням. У базову комплектацію входять світлодіодні фари, клімат-контроль, датчик світла, круїз-контроль і електричні склопідйомники всіх дверей.

Subaru Outback

Європейці не дуже люблять Subaru. Але визнають автомобілі компанії надійними. А найвищу оцінку у 2020 році отримав Outback.

Нове покоління універсалу підвищеної прохідності дебютувало у 2019 році. Новинку побудували на тій самій платформі, що й Forester.

Нова конструкція дозволяє при фронтальному і бічному ударі поглинати на 40% більше енергії, покращуючи безпеку пасажирів у разі аварії. Також в стандартне оснащення відтепер додано комплекс систем безпеки Eyesight, в тому числі адаптивний круїз-контроль.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть