Топ-10 найкращих автомобілів для зими (Фото)

Які автомобілі найкраще справляються з зимовими дорогами

Кращий автомобіль для зими – це не просто великий позашляховик з повним приводом та вражаючим кліренсом. Сучасне авто має бути ще й безпечним, як для пасажирів з водієм, так і для пішоходів.

Саме тому в нашу добірку не потрапили деякі визнані у всьому світі всюдиходи. Наприклад, Jeep Wrangler не потрапив до «десятки» тому, що у «американця» великі проблеми з безпекою, про що свідчать краш-тести: у 2018 році «Ренглер» набрав всього одну зірку.

Посередні результати також продемонстрував не менш відомий Suzuki Jimny. А неперевершений для багатьох українців Toyota Land Cruiser взагалі не проходив тестів Euro NCAP. Тож про його безпеку взагалі можна лише здогадуватися. Тоді як у «Тойоти» є інші круті сучасні моделі.

Отже, враховуючи технічні характеристики та безпеку моделей, MMR відібрав 10 автомобілів, які найкраще справляються з зимовими дорогами. До добірки потрапили лише ті авто, які офіційно представлені в Україні.

Subaru Forester

Subaru Forester – відмінний вибір, якщо потрібен місткий і зручний автомобіль для родини. При цьому вам необхідно виїжджати на бездоріжжя. У кросовера відмінний кліренс – більше 200 міліметрів.

Ще одна важлива деталь: Subaru Forester – найбезпечніший кросовер 2019 року. Новий «Форестер» оснащується постійним повним приводом з системою активного управління вектором тяги і позашляховим режимом. Крім цього, доступні кілька профілів роботи керуючої електроніки.

До переліку оснащення кросовера входить система віддаленого запуску двигуна, електропривод дверей багажника, сім подушок безпеки, система автоматичного гальмування при русі заднім ходом, адаптивні фари, функція автоматичного управління дальнім світлом і фірмовий комплекс систем безпеки EyeSight.

Peugeot 3008

В Україні багато хто скептично ставиться до Peugeot. Але в Європі автомобілі цієї марки люблять та вважають їх надійними. Вище за інших європейці оцінюють 3008-й.

Кросовер дебютував у 2017-му. А цього року він пережив оновлення та став ще привабливішим. У автомобіля з’явилася нова решітка радіатора без рамок у всю ширину кузова, а світлодіодні денні ходові вогні стилізували під ікла лева.

Автомобіль має всі сучасні системи безпеки. Так, в нього немає повного приводу. Але є спеціальна система, яка допомагає справлятися зі пробуксовками в снігу чи на льоді.

Mazda CX-5

CX-5 – не просто найбільш продаваний кросовер Mazda. Це світовий бестселер японської марки.

Останнє оновлення Mazda CX-5 відбулося в 2018 році. Автомобіль отримав оновлену версію системи, яка варіює тягу двигуна в залежності від кута повороту керма і швидкості. У новій версії система починає працювати вже на самому початку маневру, а також при поверненні керма в нульове положення.

Також модель обзавелася новим медійним комплексом з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. А система безпечного гальмування в місті навчилася визначати пішоходів вночі.

Volvo XC40

У 2018-му кросовер Volvo XC40 було визнано автомобілем року в Європі. Також ця модель отримала декілька електрифікованих версій. І сьогодні XC40 – це один з найпопулярніших гібридів на європейському ринку.

Силова установка гібридного XC40 може видавати близько 260 кінських сил. Щоправда, вся ця потужність передається виключно на передні колеса. Версію з повним приводом поки не обіцяють.

Ще одна приємна «фішка» електрифікованого XC40 – низькі витрати палива. Підрахунки за циклом WLTP показали середнє споживання на рівні 1,7 літра на 100 кілометрів.

Виключно на електричній тязі кросовер може проїхати майже 50 кілометрів. Від побутової розетки батарею ємністю 10,7 кіловат-години можна зарядити приблизно за 6 годин. Швидка зарядка займає приблизно 2,5 години.

Honda CR-V

Honda CR-V – один з найпопулярніших автомобілів в США. А ось в Україні він не користується особливим попитом через високу стартову ціну. Але за ці гроші Honda пропонує добре оснащений автомобіль. До того ж він може мати економічне гібридне «серце».

До складу гібридної силової установки CR-V входить дволітрова бензинова «четвірка», одношвидкісна трансмісія замість традиційного варіатора і два електромотора, один з яких працює виключно в якості генератора.

Силова установка може працювати в одному з трьох режимів:

  • повністю електричному;
  • бензиновому – електромотор підключається при різкому прискоренні;
  • комбінованому – коли бензиновий агрегат працює тільки в режимі підзарядки батарей.

Skoda Kodiaq

У 2019 м Skoda Kodiaq пережила оновлення. З минулого року модель можна укомплектувати новою системою моніторингу «сліпих» зон. Її робочий діапазон збільшився з 20 до 70 метрів, а попереджувальна індикація стала більш помітною для водія. Частиною системи також є контроль трафіку в поперечному напрямку при русі заднім ходом.

Також Kodiaq нвйбільш місткий кросовер Skoda. Він може оснащуватися третім рядом сидінь. А другий ряд складається в пропорції 40:20:40.

Toyota RAV4

Toyota RAV4 – один з найбільш високотехнологічних кросоверів в своєму класі. Автомобіль має «просунуту» систему повного приводу, якою не може похвалитися більшість конкурентів. Також японці – поки одні з небагатьох, хто пропонує гібридні «паркетники».

А ось мультимедійну систему «РАВ4» просунутої назвати не можна. «Тойота» як і раніше не оснащує українські автомобілі Apple CarPlay і Android Auto. Ще один неприємний нюанс: компанія урізала для України список оснащення, яке є в Європі і США.

Renault Duster

Renault Duster – компактний і відносно недорогий кросовер, який в Україну постачається з румунського заводу Dacia. Саме під цим брендом Duster можна купити в Європі. А ось у нас маркетологи вирішили «приліпити» до паркетника шильдик Renault, вочевидь, вважаючи, що французькому бренду українці довіряють більше.

Колись у Renault Duster фактично не було конкурентів в своєму класі. За ціною автомобіль поступався хіба що «класиці» російського автопрому – ВАЗ «Нива». Однак, з часом «Дастер» обзаводився новими технологіями, а разом з цим поступово піднімалася і ціна кросовера.

Сьогодні «Рено Дастер» практично наздогнав за вартістю Suzuki Vitara.

Land Rover Defender

Нове покоління довгоочікуваного Land Rover Defender з’явилося у продажу у 2020 році. Автомобіль не просто змінив генерацію. Він позбувся рамної конструкції і нерозрізних мостів. А також отримав величезну кількість нового обладнання.

Наприклад, новий «Деф» отримав режим «брід». Після його активації в машині автоматично включиться рециркуляція повітря в салоні, реакції на акселератор пом’якшується, кузов підніметься в верхнє положення, а на екрані мультимедіа з’являються дані з глибиною броду.

Максимальна глибина, яку Defender може долати безбоязно, – 900 міліметрів.

Defender вміє змінювати висоту кліренсу. А за результатами тестів на безпеку набрав п’ять зірок.

Suzuki Vitara

За багатьма показниками Suzuki Vitara – це бюджетний кросовер. Але з точки зору технічних характеристик це майже позашляховик. «Вітара» оснащується системою повного приводу, має непоганий кліренс, а також спеціальну систему, яка допомагає справлятися з різними типами дорожнього покриття.

У список стандартного оснащення входить система попередження про схід зі смуги, функція розпізнавання дорожніх знаків, моніторингу сліпих зон, система допомоги при виїзді з парковки заднім ходом, а також попередження фронтальних зіткнень.

Автор: Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть