У Мережі пoкaзaли зaбyтий eкo-Volkswagen Oko-Polo з витрaтoю 3л/100 км (Фото)

У 80-х Volkswagen сконструював автомобіль з витратою палива всього три літри пального на 100 км. Називалася ця машина Oko-Polo.

Вперше Volkswagen Oko-Polo з’явився в середині 80-х, незабаром стартувало його тестування, яке завершилося в 1988 році. Всього німецька фірма випустила близько 75 таких транспортних засобів, не наважившись відправити новинку в масштабне виробництво через його дорожнечу.

На сьогоднішній день невідомо, скільки цих моделей збереглося до нинішнього часу. Відомо, що одним з Oko-Polo володіє якийсь американський колекціонер, що віддає перевагу продукції марки Volkswagen. Описувана комплектація майже не змінилася з моменту виходу за винятком двигуна. Власнику довелося придбати літровий агрегат Polo, щоб машина мала можливість переміщатися по дорогах.

Як розповів колекціонер, його Oko-Polo не відрізняється від інших Polo Squareback в стилістиці кінця 80-х. Він намагається обзаводитися хоча б одним автомобілем кожної нової генерації німецької фірми і давнє бажання купити саме Oko-Polo стало частиною мрії американця, який пишається тим, що потрапив в історію Volkswagen.


Не пропустіть