Топ-10 нaйкрaщих гiбридiв в Укрaїнi y 2021 рoцi (Фото)

Найкращі гібридні автомобілі в Україні у 2021 році

Ми звикли до думки, що майбутнє автомобільного світу – це електромобілі. Але вже зрозуміло, що відмовитись від «класичних» автівок швидко не вийде. Доведеться деякий час йти на компроміси. І цим компромісом стали гібридні технології.

Все йде до того, що найближчим часом всі моделі отримають гібридні версії. І це дійсно зручно. Практичні бензинові та дизельні двигуни дозволяють подорожувати без зайвих проблем. А електричні мотори допомагають скорочувати викиди парникових газів.

Саме тому гібриди дуже популярні в Європі. Зростає попит на них й в Україні. Найпопулярніша гібридна модель у нас – Toyota RAV4. Але це далеко не єдиний і, мабуть, вже не найбільш прогресивний гібрид в наших краях.

Що ж пропонують світові виробники українцям? Щоб відповісти на це питання, MMR.net.ua підготував топ-10 кращих гібридних автомобілів, які можна купити в Україні у 2021 році.

Hyundai Tucson Hybrid

Цього року в Україні стартують продажі Hyundai Tucson нового покоління. І відтепер популярний кросовер буде доступний у гібридному виконанні.

У гібридного Tucson до складу силової установки входить 1,6-літровий бензиновий двигун і 44,2-кіловатний електромотор. Сукупно вони забезпечують віддачу у 230 кінських сил та 350 Нм крутного моменту.

Бензоелектричний позашляховик оснащується скромною батареєю на 1,49 кіловат-години і шестиступінчастим автоматом і може бути передньо- або повнопривідним.

Також у «Тусана» буде версія з підзарядкою від побутової мережі. Але в Україні поки що вона продаватися не буде. Принаймні офіційно.

Honda CR-V Hybrid

Honda почала активно просувати гібридні моделі в Україні. Має гібридну модифікацію й бестселер марки – CR-V.

До складу гібридної силової установки кросовера входить 2-літровий атмосферний бензиновий двигун та електричний мотор, який виконує функцію генератора. Також є ще один електричний двигун, який теж виконую тягову функцію.

Сумарна потужність – 212 кінських сил і 315 Нм крутного моменту. Автомобіль комбінує роботу ДВЗ і електромотора в залежності від швидкості і сили натискання на педаль газу.

А ось коробки передач тут немає. Її роль виконує редуктор.

Mercedes A-Class

В модельному ряду Mercedes вже багато гібридів. А в Європі найпопулярніший з них – це A-Class.

До складу силової установки гібридного A-Class входить бензинової турбомотор об’ємом 1,33 літра і потужністю 163 кінських сили, а також 102-сильний електродвигун, вбудований в восьмиступінчасту трансмісію з двома зчепленнями. В сумі мотори видають 218 кінських сил і 450 Нм крутного моменту.

До 100 кілометрів на годину такий хетчбек розганяється за 6,6 секунди.

Suzuki Ignis

Ignis – єдиний гібрид Suzuki в Україні. В компанії цю модель називають «ультра компактним» кросовер. Хоча, звісно, що це звичайний хетчбек з підвищеним до 180 міліметрів кліренсом.

Автомобіль оснащено 1,2-літровим бензиновим двигуном потужністю 90 кінських сил. В парі з ним працює електричний стартер-генератор, який живиться від іонно-літієвої батареї.

В Україні Suzuki Ignis пропонують виключно з приводом на передні колеса. Але в інших країнах цей автомобіль можна придбати й з повним приводом.

Ціни на авто стартують приблизно з 17 000 доларів. Це найдешевший японський автомобіль в Україні. Ба більше: на вітчизняному ринку це найдешевший гібрид.

Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge – один з найпопулярніших гібридів в Європі. За популярністю серед кросоверів він поступається лише Renault Captur. Але останній не продається в Україні – французи вважають, що українці занадто бідні, щоб купувати такі моделі.

А ось шведи так не думають, і продають у нас гібридний XC40.

Volvo XC40 отримала декілька електрифікованих версій. Силова установка гібридного кросовера може видавати близько 260 кінських сил. Щоправда, вся ця потужність передається виключно на передні колеса. Версію з повним приводом поки не обіцяють.

Ще одна приємна «фішка» електрифікованого XC40 – низькі витрати палива. Підрахунки за циклом WLTP показали середнє споживання на рівні 1,7 літра на 100 кілометрів.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Український офіс Porsche пропонує гібридний Cayenne – E-Hybrid. У 2020 році кросовер отримав модернізовану гібридну силову установку зі збільшеною батареєю.

Разом зі збільшенням батареї запас ходу виріс на 30%. Cayenne E-Hybrid може проїхати на електротязі до 48 кілометрів по циклу WLTP.

Зміни торкнулися і алгоритму роботи режиму E-Charge. При включеному режимі підвищилося навантаження на двигун внутрішнього згоряння. Тепер він швидше заряджає акумулятор під час їзди.

Range Rover Evoque PHEV

Гібридний Range Rover Evoque оснащується 1,5-літровим мотором потужністю 200 кінських сил. В парі з ним працює електричний двигун, який здатен видавати 109 «коней». Останній живить батарея ємністю 15 кіловат-годин.

Силова установка гібрида працює в трьох режимах:

  • автоматичному Hybrid, коли перемикання між ДВЗ і електромотором залежить від поточних умов руху;
  • повністю електричному EV;
  • режимі Save, який зберігає енергію.

Гібридні «Ровери» відрізняються дуже низькими витратами палива – всього півтора літра на 100 кілометрів.

Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 – найпопулярніший гібридний автомобіль в Україні. Причому, як на первинному, так і на вторинному ринку.

Гібридна версія кросовера може мати передній, або повний привід. Монопривідний автомобіль має один електромотор. А повнопривідна версія додатково оснащується електричним агрегатом на задній осі. Причому задня вісь влаштована так, що автомобіль вміє розподіляти крутний момент між задніми колесами, що дозволило поліпшити керованість RAV4.

Також в майбутньому в Україні може з’явитися версія гібридної Toyota RAV4, яку можна заряджати від розетки. Автомобіль дебютував в минулому році в США. Правда, не факт, що він добереться до українського ринку.

Lexus UX Hybrid

Lexus UX побудований на одній платформі з Toyota CH-R. Гібридна версія кросовера оснащується 178-сильною гібридною силовою установкою на базі 2-літрового атмосферного бензинового агрегату.

У базову комплектацію входять світлодіодні фари, клімат-контроль, датчик світла, круїз-контроль, електричні склопідйомники всіх дверей з автоматичним режимом, електрообігрів лобового скла в зоні спокою двірників, підігрів передніх сидінь і мультимедійна система з Bluetooth.

BMW X5 Hybrid

У минулому році в Україні стартував продаж плагін-гібридного кросовера BMW X5. Такий кросовер здатний проїжджати на одній електротязі до 87 кілометрів, проте через акумулятор інженерам довелося пожертвувати корисним простором в багажнику: він на 150 літрів менше, ніж у звичайного X5.

У рух гібрид призводить установка на базі трилітрового двигуна потужністю 282 кінські сили, який працює з 110-сильним електромотором. Сумарна віддача агрегатів досягає 388 кінських сил, що забезпечує X5 розгін з місця до «сотні» за 5,6 секунди.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть