5 двигунів-мільйонників, які служать довше за сам автомобіль

Купівля вживаної машини завжди пов’язана з деякими ризиками. Найбільш неприємною є поломка силового агрегату. Втім, є серед двигунів справжні довгожителі, здатні прослужити 500 тисяч кілометрів пробігу і навіть більше мільйона кілометрів.

Серед таких легендарних двигунів хотілося б відзначити японський агрегат Toyota 1UZ-FE. Цей мотор вперше був представлений у 1989 році. Для нього пробіг у 300 тисяч кілометрів – це, можна сказати, лише «обкатка». Уперше двигун Toyota 1UZ-FE був встановлений на Lexus LS.

Ще один легендарний мотор – Volvo B18. Саме такий двигун стояв на Volvo P1800, який за своє життя проїхав 4,8 млн кілометрів. Такі двигуни випускалися з 1961 по 1981 роки.

Відомий на увесь світ 5,9-літровий агрегат Cummins 6BT встановлювали на Dodge RAM. Для цього двигуна і півмільйона кілометрів не перешкода. Виробляли силові установки у період 1984-1998 років.

Надійний німецький агрегат Volkswagen PD 1,9 TDI у 1999 році був удостоєний премії «Двигун року». Цей турбодизельний мотор легко відпрацьовував 500 тисяч км і більше.

Про інший німецький мотор Mercedes-Benz OM617 говорили, що швидше в авто вийде з ладу одометр, ніж зламається двигун. Цей легендарний двигун «виїжджав» по кілька мільйонів кілометрів.


Не пропустіть