Топ-10 найцікавіших сімейних автомобілів сьогодні

Сімейних автомобілів є багато, але по-справжньому крутих – обмаль! Це ті машини, які одночасно є великими, зручними, просторими, доволі практичними, але з другого боку мають якісь особливі якості, які сильно виділяють їх серед інших. Наприклад, в ряди таких відносяться заряджений великий універсал або супер-седан, або інноваційний шикарний мікроавтобус, або просто доступна, але дуже простора модель з максимальним закосом під практичність. Ми в MMR.net.ua вирішили зібрати ТОП-10 найзахопливіших, найкрутіших і найцікавіших сімейних автомобілів, які доступні для покупки у 2022 році. Приємного перегляду нашого рейтингу!

  1. Dacia Jogger

Почнемо з простішого, а закінчимо… Самі побачите, чим. Так от, простіше не значить гірше. Це гасло можна застосувати до усього модельного ряду марки Дачія, але саме Джоггер особливо виділяється з-поміж інших. Ця машина – це універсал підвищеної ємності, де в дорожчих комплектаціях наявні повноцінні 3 ряди сидінь і, відповідно, 7 місць. Склавши останній і середній ряди, отримаєте здоровенний (у т. ч. високий) багажний відсік, який можна використовувати як для перевезень чогось крупногабаритного, так і для облаштування спальних місць, десь на кемпінгу чи де інде. До речі, кліренс тут підвищений порівняно із седаном Logan, а по периметру Джоггер захищений обвісом з нефарбованого пластику. Це найдешевший 7-місний автомобіль, який можна придбати, але за споживчими якостями мало не найкращий.

  1. Ford S-Max ST-line

Форд S-Макс це один з найкрутіших за виглядом та їздовими якостями мінівенів, які можна купити в 2022 році. Взагалі, він немов ілюструє тезу, що сьогодні «прокачаний» MPV – це круто як ніколи раніше. Наша рекомендація – вибрати комплектацію ST-line, яка надає і без того стрімкому як на мінівен профілю S-Макса ще більшої динаміки за рахунок спортивного обвісу по периметру і іншій решітці радіатора. Зараз Форд пропонує лише один двигун для цієї моделі – це 2.5-літровий бензиновий агрегат потужністю 190 к.с., який витрачає 6.7 л/100 км палива у змішаному циклі. КПП – e-CVT, тобто безступенева автоматична трансмісія з системою «м’якого гібриду».

  1. Hyundai Staria

Хюндай та Кіа останні 5 років дивують напрочуд високою якістю їх продуктів. Зокрема весь світ був вражений запуском корейцями власного мікроавтобуса преміум-класу – Хюндай Старія. Він замахнувся на дуже ласий сегмент «бусів-шатлів», бажаючи відвернути увагу від конкурентів своїм футуристичним дизайном і шикарною начинкою. Щодо сімейних цінностей, то Staria доступна у виконанні аж до 11 місць! Комплектація Premium має відмінності в зовнішньому оформленні, але головне криється у компонуванні салону та додаткових опціях. Дітям та дружині явно сподобається кількість простору 5.2-метрового «буса» і низька лінія засклення, даруюча пасажирам особливу атмосферу в салоні під час подорожей.

  1. Mercedes-Benz GLS

Повнорозмірний кросовер, GLS є флагманом мерседесівської лінійки SUV. Він настільки великий, що на 3-му ряду з комфортом розміститься двоє дорослих. Ми наполягаємо саме на версії GLS 580, з 4.0-літровим бензиновим агрегатом V8 потужністю 489 к.с. та 700 Нм крутного моменту. Саме вона виправдовує наявність GLS у цьому списку. Адже 7-місний величезний «джип» від Мерседес-Бенц з потужністю майже півтисячі «конячок» і можливістю з’їхати на пересічну місцевість – це круто!

  1. Chrysler 300s HEMI

На шестициліндровій версії 300-ки свого часу їздив відомий в Україні архітектор і урбаніст, Юліан Чаплінський. Такий вибір легко зрозуміти: Крайслер 300 сам по собі практичний, бо має багато місця в салоні і великий багажник на 460 літрів, але в той же час володіє оригінальним  іміджом і харизмою. Зрозуміло, що для нас інтерес представляє саме модифікація 300s з двигуном V8 HEMI 5.7 потужністю 364 к.с. і заднім приводом. Цікавий факт: за межами Північної Америки, де ця машина для всіх звична, великий седан від Крайслера на вулиці часто плутають з… Bentley. Усіх вводить в оману, мабуть, монументальність образу, велика решітка радіатора «сіточкою» і значок-крила.

  1. Audi SQ7

На думку MMR.net.ua великий кросовер Ауді Q7 навіть в базовій версії бездоганно налаштований, за балансом якостей перевершує головного конкурента – шведа Volvo XC90. Що вже казати за специфікацію SQ7, яка мов уособлює геніальність німецької інженерної думки як такої. Дизельний двигун V8 TDI об’ємом 4.0 л розвиває тут 507 к.с. та 900 Нм крутного моменту! Абсолютно унікальна пропозиція на ринку. І чим не сімейний вибір? Крутий вибір.

  1. Audi RS6 Avant

Ще один вистріл від Ауді! От хто дорікне RS6 у відсутності сімейних якостей? Універсал, великий, безпечний, оснащений всіма передовими системами… Усе це можна сказати і про звичайний 5-дверний Ауді А6. Але RS6 відрізняється зовсім іншою стилістикою «передка», гігантськими колесами і ультра «прокачаною» технікою, яка має мало чого спільного з оригінальною «А6-ю». Тут установлено 4.0-літровий V8 TFSI на 600 к.с. і 800 Нм. Вже в базі RS6 має пневмопідвіску, активний задній диференціал і «підрулюючу» задню вісь. За доплату – адаптивні амортизатори DRC.

  1. BMW M5

Не до вподоби універсали? Не біда, от вам крутячий сімейний седан, п’ять метрів завдовжки, вихлопна система з чотирма патрубками та панель даху із вуглепластику. Цього не достатньо? Гаразд, скажемо ще, що тут 600 к.с. продуктивності забезпечуються 4.4-літровим V8 з подвійним турбонаддувом, підвіска має пресети Сomfort, Sport та Sport+, а на руль установлені типові червоні кнопки М1 / М2, режими яких можна підбирати безпосередньо на власний розсуд. Технології!

  1. Dodge Charger SRT Hellcat Widebody

Для поціновувачів максимально «обезбашених» суперседанів, які не обвішані зайвою електронікою чи безглуздими опціями, варто порадити Додж Чарджер, але не простий, а у максималістичній версії SRT Hellcat Widebody. Як говорить його назва, ця модель отримала роздуті колісні арки, відповідно розширену колію з величезними дисками і спеціальний задній спойлер. Змін зазнали і елементи шасі. У рух «сімейний седан від Додж» приводить двигун 6.2 V8 HEMI потужністю 717 к.с. і з 881 Нм крутного моменту. Цього достатньо, аби досягнути максимальної швидкості у 315 км/год.

  1. Dodge Durango SRT Hellcat Widebody

Звичайний Додж Дюранго – це великий 7-місний кросовер, який у 2020 році пережив масштабне оновлення салону: з’явилася найсучасніша «крайслерівська» мультимедійна система зі здоровенним екраном, новий блок клімат-контролю і взагалі змінилася вся архітектура торпедо. Втім, відбулося ще одне нововведення – це нова комплектація, SRT Hellcat Widebody. За аналогією до суперседана Charger SRT Hellcat Widebody, сюди розмістили двигун 6.2 V8 HEMI, але для Дюранго його віддачу ледь приструнили – 710 к.с. і 875 Нм крутного моменту. Уявіть тепер, як круто дітям було би говорити іншим «а мій тато їздить на Дюранго Хеллкет», і зрозумієте, чому цей 3-рядний кросовер опинився на місці №1.


Не пропустіть