Топ-25 кращих автомобілів з ДВЗ на конвеєрі у 2023 році

Ми в MMR.net.ua зібрали 25 найбільш видатних автомобілів НЕ-електрокарів, що продовжують випускатися сьогодні. Звісно, цей рейтинг доволі суб’єктивний і точно не міг ідеально вмістити в 25 всі найкращі пропозиції на автомобільному ринку. Проте ми намагалися врахувати такі речі, як знаковість моделі, баланс її споживчих якостей, чим вона виділяється у своєму класі, що вона має такого, що не можуть запропонувати конкуренти тощо. Багато не гірших автомобілі не увійшли в рейтинг з тієї чи іншої причини. Але з грубшого, як кажуть, ми ідея розкрили.

  1. Skoda Superb

Строгий і мінімалістичний салон «чешки» вражає. Тут місця більше, ніж в деяких седанах бізнес-класу! Проте головною «фішкою» Шкоди є її тип кузова – ліфтбек. Велетенський об’єм багажника (625 л) доповнюється широченним доступом до нього, тож в плані практичності та зручності ця машина просто подарунок. Якість матеріалів і зборки також не залишає місця для сумнівів – Skoda Superb це солідна річ. Вивірена ергономіка, чудова шумоізоляція, тяговиті 2.0-літрові двигуни і комфорт на дорозі – це те, чим «криє» даний ліфтбек D-класу.

  1. Jeep Grand Cherokee

Компанія Jeep сильно покращила Grand Cherokee в останньому поколінні. Окрім збільшеного простору, інтер’єр шостого «Гранда» отримав якісне оздоблення, затишний дизайн та вирій нових опцій. Ми в mmr.net.ua також звертаємо увагу на те, що Jeep залишається справжнім позашляховиком / офф-роудером, який у версії Trailhawk спроможний дати бій найкращим 4х4 на ринку. В Європі Jeep доступний у гібридному виконанні 4хе, де двигун 2.0 з гібридною установкою видають потужність 380 к.с. Класичні версії з моторами 3.6 V6 Pentastar (300 к.с.) чи 5.7 V8 Hemi (362 к.с.) продаються тепер насамперед в Північній Америці.

  1. Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg вражає своєю німецькою довершеністю. Цей той випадок, коли без переплати за більш гламурний значок можна купити по-справжньому універсальний автомобіль. При чому вартує найбільшої уваги саме базова комплектація, яка все ще має «пухлі» покришки та практичний обвіс з нефарбованого пластику по периметру. Разом з необхідними опціями (шикарна пневмопідвіска, офф-роуд пакет тощо) Touareg в такому виконанні дійсно здатен на певні подвиги на помірному бездоріжжі, виправдовуючи назву SUV. Характеристики на асфальті – перфектні, лінійка двигунів 3.0 V6 – пісня. У затишному салоні багато місця. Відмінне авто!

  1. Volvo V90 Cross Country

Справжнім символом шведської компанії став їх великий універсал підвищеної прохідності – V90 Cross Country. Це передовий автомобіль в галузі безпеки та комфорту, його затишний і просторий салон прекрасно вмістить екіпаж з 5 чоловік, а багажник зі спеціальними нішами – весь їх інвентар. Власне, якість оздоблення навіть того самого вантажного відсіку тут вища, ніж інтер’єр деяких недорогих машин. Для Volvo і для автоіндустрії ця модель знакова, адже символізує собою ідеал дорогої сімейної машини з акцентом на практичності. Кліренс тут задраний аж до 20 см, привід повний і кузов захищений обвісом по периметру – ляпота!

  1. BMW Z4

Якщо ваше уявлення про ідеальний спорткар передбачає відкритий верх, то Z4 — блискучий вибір. Версії початкового та середнього рівня оснащені 2,0-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном, який видає 197 та 258 к.с. відповідно. Хто шукає більше потужності, може вибрати топовий Z4 M40i, який оснащений 3.0-літровою рядною «турбо шісткою» на 340 к.с., яка прискорює родстер до 100 км/год за 4,5 с. При цьому є можливість вибору між автоматичною та механічною КПП тільки для базової версії.

  1. Subaru BRZ & Toyota GR 86

Характерною рисою для істинного спорткару є ідеальне розважування 50/50, тобто рівномірний розподіл маси машини на кожну вісь. BRZ та GR 86володіють цим. Ба більше, опозитний 2.4-літровий мотор Субару видає потужність 235 к.с. і забезпечує низький центр тяжіння, що робить поведінку купе в поворотах якомога більш перфектною. Ручна трансмісія доповнить вир емоцій, отриманих від налаштувань шасі, а також забезпечить кращі показники розгінної динаміки та максимальної швидкості.

  1. Dodge Challenger

Зі всієї американської трійці маслкарів найбільше заслуговує на пошану купе Dodge. Більші за Mustang та Camaro розміри Челленджера роблять його практичнішим, особливо в плані простору на 2-му ряді. Його нестаріючий дизайн відповідає усім канонам жанру, широка агрегатна лінійка – потребам ринку. Тому актуальне покоління, що випускається з 2008-го року, обганяє за продажами Chevrolet і Ford, роблячи Крайслеру величезну “касу”. І цілком заслужено.

  1. Nissan Z

Культовий японський спорткар сьогодні пропонується в стандартному виконанні та потужнішому Z Nismo. Ми бачимо більше сенсу в звичайному купе Z, оскільки саме його можна придбати з механічною трансмісією. Окрім того, за даними mmr.net.ua, Nissan Z в стандартному виконанні є доволі комфортним на дорозі, маючи певні повадки авто класу «GT». А потужність турбомотора 3.0 V6 – 405 к.с. – є більш, ніж достатньою.

  1. Nissan Patrol

Тут все по-дорослому: рамна конструкція кузова, 27 сантиметрів кліренсу і 5.6-літровий бензиновий «атмосферник» V8 на 400 к.с.. Коробка передач – автоматична, 7-ступенева. В оновленому салоні – «капітанська» посадка, м’які шкіряні сидіння і сучасна мультимедійна система. Nissan Patrol має дуже довгу історію протистояння з Toyota Land Cruiser, і навіть з виходом «300-ки» Toyota не змогла догнати Patrol Y62 в таких дисциплінах, як стабільність і керованість на рівній дорозі, ба більше – в плані надійності, ймовірно, навіть опустилася – турбомотори Тойоти не зрівняються з величним V8 від Nissan.

  1. Lexus LC

Lexus LC – це унікальний автомобіль. Його прекрасний дизайн екстер’єру дивовижно доповнює розкішний салон, який можна назвати витвором мистецтва і витонченого смаку. Не менш важливе – під капотом. Атмосферний 5.0-літровий V8 розвиває 477 к.с. і розганяє велике купе / кабріолет до 100 км/год за 4.7 с. Привід – задній. Трансмісія – 10-ступенева, автоматична. Сьогодні зустріти схожу модель на ринку майже не можливо.

  1. Land Rover Defender

Англійці вклали не один мільйон фунтів стерлінгів в розробку поточного покоління Дефендера – це можна відчути відразу. Окрім шаленого різноманіття комплектацій та модифікацій, в цій моделі розробники сумістили спроможність по-королівськи впевнено додати абсолютно будь-яке бездоріжжя з їздовим комфортом і вишуканістю, яких здатен досягти лише позашляховик з несучим кузовом. І все це супроводжується потужними найсучаснішими технологіями в галузі електроніки та матеріалів / методів виготовлення кузова.

  1. Toyota Land Cruiser

Флагман Toyota, культовий рамний 4х4 всіх часів і народів – зустрічайте Land Criuser. Toyota відмовилася від 8-циліндрових двигунів, тож тепер виключно V6: 3.5 (415 к.с.), 4.0 (275 к.с.) та дизель 3.3 (299 к.с.). КПП – 10- або 6-ступеневий «автомат». Зрозуміло, що такої ультимативної надійності, яку раніше мав повнорозмірна Toyota з моторами V8, більше не буде, проте все одно це дуже якісний і спроможний японський джип. Привід лише повний. Доступні всі три блокування диференціалів: переднього, міжосьового та заднього.

  1. Jeep Wrangler

3-дверний Jeep Wrangler  – це культовий позашляховик. Такий можна вибрати в одній із трьох комплектацій: Sport, Sport S або Rubicon. Для машини доступна унікальна система знімання даху, дверей та навіть відкидання лобового скла – по суті, з нього можна зробити пляжний баггі – і все це за допомогою пари фірмових інструментів, схованих в багажнику. Також легендарний рамний 4х4 можна придбати з різними двигунами: 2.0-літровим турбомотором, 3.6 V6 та компресорним 6.2 V8. Для «шістки» доступний вибір між 8-ступеневим «автоматом» та 6-швидкісною «механікою».

  1. Renault Alpine A110

На тлі модельного ряду Renault яскраво виділяється середньомоторний спорткар Alpine A110. У 1960-х роках це була справжня легенда європейського автопрому, імідж якої використовує і поточна генерація. Вона також не промах: ультра легке компактне купе оснащується 1.8-літровим бензиновим мотором потужністю 252 к.с., який спряжений з 7-ступеневою АКПП з подвійним зчепленням. У підсумку: надлегка за сучасними мірками маса (1103 кг) і, відповідно, неперевершена легкість управління, блискавичність і точність реакцій, кристально чистий драйв, яким він має бути в справжньому спортивному авто.

  1. Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan відноситься до категорії мікроавтобусів преміум-класу. Найостанніше покоління Т7 розроблене вже як виключно самостійна модель, що відтепер немає спільного конструктиву з фургонами Transporter. Головними козирами мікроавтобуса завжди були висока якість виготовлення, всюдисуща продуманість та вивіреність, широкий вибір модифікацій та сучасні технології. Дане покоління здатне підкорити найвимогливіших покупців своїм світлим нарядним салоном з гігантським панорамним дахом, економічними дизельними та бензиновими агрегатами та традиційно високою ліквідністю.

  1. Lotus Emira

Британський виробник спортивних автомобілів нарешті вийшов з тіні. Його останнє творіння – купе Emira – багато у чому схожа на Alpine машина. Проте є низка ключових відмінностей, головною з яких є компресорний 3.5-літровий мотор V6 від Toyota, який на Lotus видає аж 405 к.с. Крім того, для Emira можна вибрати тих КПП – механічна або автоматична, обоє на 6 швидкостей. З такою силовою установкою задньопривідне середньомоторне купе здатне розганятись до 100 км/год за 4.3 та 4.2 секунди відповідно. Багато хто оцінить вишуканість інтер’єру Лотуса, проте вражає і засмучує найбільше те, що це остання модель марки з ДВЗ. Далі – тільки електрокари.

  1. Mazda MX-5

Культовий родстер вважається найбільш продаваним спортивним автомобілем в історії. Актуальне покоління MX-5 здатне виправдати цей унікальний статус на всі 100%. Фірмова легкість, прудкість, прозорість зворотного зв’язку – справжнього автомобільного ентузіаста тут чекає екстаз. Але і більш широку аудиторію маленька Mazda має чим зацікавити. По-перше, вона дуже красива і виглядає ефектно на вулиці чи в потоці. А по-друге, це напрочуд надійна машина з високою ринковою ліквідністю.

  1. Maserati GranTurismo

Купе Maserati GranTurismo належить до класу спорткарів-GT категорії «люкс». В даному секторі ринку немає більше настільки чуйної та грайливої машини, яка б дарувала таку виру емоцій від водіння. При цьому сучасні технології та першокласний інтер’єр великої 2-дверки дозволяють їй легко протистояти конкурентам, коли ідеться про експертну оцінку авто. За даними mmr.net.ua, версія GranTurismo Trofeo використовує інноваційний двигун 3.0 турбо V6 потужністю 560 к.с., що розганяє машину до «сотні» за 3.5 с. Максимальна швидкість дорівнює 320 км/год. Привід – повний.

  1. Porsche Cayman

Прекрасний вибір, у тебе гарний смак! Такі речі заслуговує чути власник Cayman / Boxer. Цей спорткар володіє особливим лоском, певним відчуттям довершеності речі, яке не зможуть подарувати інші машини. Інженери Porsche знамениті не тільки своєю талановитістю, але і чи не найбільшою тягою до справжніх драйверських ідеалів. У купе Cayman (чи родстері Boxer) стандартною є ручна 6-ст. трансмісія, а базовим мотором – 2.0-літровий 300-сильний «опозитник». Існують потужніші версії: S, GTS, пуристська Т або гоночна GT4. Кожна з них має різний характер, але всі їздять неперевершено. Все в стилі Porsche.

  1. Lamborghini Huracan

Lamborghini продовжує дарувати світу унікальні автомобільні емоції, на які здатен лише суперкар з двигуном V10. Ультимативний Huracan STO має 5.2-літровий атмосферний бензиновий мотор потужністю 640 к.с., який забезпечує прискорення 0-100 км/год за 3.0 секунди і розганяє машину до 310 км/год. Привід – задній. В салоні Huracan STO зустріне вас мінімалістичною обстановкою з повсюдним використанням композитних деталей – легкість була однією з ключових тез при розробці даної версії Huracan.

  1. Ferrari F8

Без Ferrari дана добірка не могла би відбутися. Модель F8 – це їх останній середньомоторний суперкар, який комплектується виключно ДВЗ, без гібридної установки. Титулований мотор 3.9 турбо V8 видає 720 к.с. і розганяє купе до 100 км/год за 2.9 с. Привід – задній. Завдяки цим класичним канонам, вага італійського суперкару тримається нижче гібридних 296 GTB і SF90 – 1435 кг. Це безумовно впливає на характер поведінки автомобіля на дорозі і відчуття водія у підсумку.

  1. Mercedes-Benz G-Class

Позашляховик G-Class у базовій комплектації здатен подолати буквально будь-яке бездоріжжя. Ця машина має рамне шасі, хоча передня підвіска тепер повністю незалежна, і весь кузов, хоч і на перший погляд видається таким же, був розроблений з нуля. Результат – автомобіль із блокуванням усіх трьох диференціалів, величезним кліренсом і такими ж здібностями на офф-роуді, як і колись. Проте поведінка на дорозі та посадка в салоні змінилися докорінним чином. Це найдовершеніший рамний 4х4 в наш час.

  1. Mercedes-Benz S-Class

Повнорозмірний седан преміум-класу – S-Class – багатьма досі сприймається як найкращий автомобіль у світі. Що ж, з виходом у 2000-х на ринок Rolls-Royce Phantom це твердження стало доволі відносним, але ніде душу діти – як кажуть, «Мерседес це Мерседес», і це також правда. Автомобілі попередньої генерації, W222, обрали для себе понад 500 тис. покупців у всьому світі. І лояльність клієнтів до Mercedes висока: 80% тих, хто купив S-Class у Західній Європі, наступним автомобілем вибирають автомобіль цього ж бренду.

  1. Porsche 911

Porsche 911 – це справжня ікона автомобільного світу. Унікальна задньомоторна компоновка, опозитні 6-циліндрові двигуни і максимальна якісь у всьому – наріжні стандарти 911-го. У нього є безліч версій та модифікацій, проте ми б виокремили 911 Carrera T. Остання комплектується двигуном 3.0 турбо (385 к.с.) і 7-ступеневою МКПП. Власне, головна суть Carrera T – легкість, що робить цей 911-й найзахопливішим в керуванні.

  1. Rolls-Royce Phantom

Якщо S-Class це «найкращий седан у світі», то Rolls-Royce Phantom це «найкращий автомобіль». Взагалі, в абсолюті, завжди. Могутній мотор 6.8 турбо V12 видає 571 к.с. та 900 Нм крутного моменту, що дозволяє розганяти розкішний седан вагою 2626 кг до 100 км/год за 5.3 с! У його розробці брали участь найкращі інженери та конструктори світу, без мети скоротити витрати виробництва. £300,000 – це базова вартість Phantom і у нього просто немає прямих конкурентів на ринку.