Німець заправив в авто бензин замість дизеля – машина згоріла дотла

Інцидент стався в німецькій комуні Гросрюкерсвальде (земля Саксонія): прямо посеред дороги недалеко від АЗС дотла згорів автомобіль. Як згодом виявилося, в нього залили не те пальне.

Про це повідомляє autoportal.ua.

За інформацією німецьких ЗМІ, спочатку пожежні самі помітили загоряння – з їх спостережного пункту виднівся великий стовп диму, проте вже через кілька хвилин до них вже надійшов дзвінок про палаючий легковик. Так чи інакше, вогнеборці відразу ж відреагували на виклик: прибули на місце події через кілька хвилин і оперативно загасили старий Ford 2006 року випуску. Втім, на той час автомобіль вже отримав такі пошкодження, що більш непридатний до ремонту і, відповідно, подальшої експлуатації.

В ході розбору інциденту з’ясувалося, що власник переплутав під час заправки пальне – замість дизеля залив бензин. Справа в тому, що у дизельних двигунів ступінь стиснення вище, ніж у бензинових моторів, а сам бензин більш горючий, ніж «важке паливо». У підсумку, заправка бензину в дизельний Форд привела до руйнування системи упорскування, після чого послідувала пожежа в моторному відсіку, який потім перекинувся на всю машину. Що стосується водія, він, на щастя, залишився неушкодженим.

З цього випадку слід один дуже корисний урок: під час заправки автомобіля потрібно бути особливо уважним і проявляти крайню обережність, оскільки помилки можуть призвести до найсумніших наслідків.


Не пропустіть