В Україні через нічний обстріл постраждали десятки автомобілів (Фото)

Цієї ночі з 15 на 16 травня Україна зазнала чергової ракетної атаки. Більшість ворожих ракет і дронів були спрямовані на Київ.

Як стало відомо, усі ракети та дрони над Києвом були збиті, але попри це, у різних районах української столиці постраждали будівлі та автомобілі. Зокрема постраждали будівлі та автівки у Солом’янському, Шевченківському, Дарницькому та Оболонському районах. Відомо, що декілька автомобілів спалахнули внаслідок падіння частин ракет.

За даними KSEInstitute, станом на березень 2023 року в Україні було знищено або пошкоджено понад 207 тисяч легкових автомобілів. Збитки за втрачений транспорт склали близько 1,86 млрд доларів. Автори дослідження зазначають, що в статистику входять лише офіційно зареєстровані приватні автомобілі, без урахування транспортних засобів, завезених без розмитнення на територію України.

Зазначимо, Рада ухвалила закон, який дозволяє власникам придбаних у кредит знищених автомобілів анулювати заборгованість, якщо станом на 23 лютого 2022 року це було єдине авто в сім’ї позичальника.


Не пропустіть