Миттєвa кaрмa – як пoлiцiя лoвила пoрyшника, за їзду пo зyстрiчцi (Відео)

Напередодні, під час патрулювання в Солом’янському районі, поліцейські помітили автомобіль Chrysler, водій якого порушив правила дорожнього руху, зокрема, вимогу знака 4.5 “Рух прямо чи ліворуч” та 3.21 “В’їзд заборонено”.

Патрульні одразу зупинили порушницю, склали на неї протокол за ч. 1 ст. 122 (Порушення ПДР) КУпАП та провели з громадянкою профілактичну бесіду про уникнення подібних випадків у майбутньому.

У поліції також нагадали, що дорожній знак 4.5 “Рух прямо і ліворуч” дозволяє рухатися лише у напрямках, вказаних на ньому. Також цей знак дозволяє розворот, якщо це не заборонено іншими дорожніми знаками.

Знак 3.21 “В’їзд заборонено” забороняє в’їзд усіх транспортних засобів з метою:

  • уникнення зіткнення транспортних засобів на ділянках доріг із одностороннім рухом;
  • уникнення виїзду транспортних засобів назустріч загальному потоку на дорогах, позначених знаком 5.8 “Дорога зі смугою для руху маршрутних транспортних засобів”;
  • організації окремого в’їзду та виїзду на майданчиках для стоянки транспортних засобів, майданчиках відпочинку, автозаправних станціях тощо;
  • уникнення в’їзду на окрему смугу руху, при цьому знак 3.21 повинен використовуватись разом з табличкою 7.9 “Смуга руху”.