Багатокілометровий страйк на трасі завершився компромісом із далекобійниками

У суботу й неділю далекобійники, близько 200 вантажівок, перекривали трасу “Київ – Одеса”. Тягучка сягнула кількох кілометрів, пише expres.ua.

Як наслідок протесту — інший транспорт поліції довелося пропускати в об’їзд — з виїздом на зустрічну смугу.

Далекобійники протестували проти нових правил, які запровадив уряд — обов’язковий контроль ваги вантажівок. Бо ж якщо перевантажені (поза 40 тонн), значить псують дороги. У підсумку доведеться платити штраф — кілька тисяч євро, а таких грошей, кажуть далекобійники, немає.

Одна з головних претензій — чиновники, мовляв, не попередили про те, що на дорогах розпочнуться такі перевірки. “Ми просимо наш уряд, щоб дали “вікно”, щоб ми доїхали до місць призначення. Просимо і обіцяємо, що більше не будемо їздити з перевантаженням! Ми ​​теж за те, що потрібно зберегти наші дороги, тому що ще хочемо ними їздити. Але так вже склалися обставини, що без жодних обмежень 25 років їздили, а тут потрапили в таку ситуацію”, – пояснює водій Андрій Біферт.

Пересувні вагові комплексибули встановлені в трьох областях – Одеській, Херсонській та Миколаївській. Інспектори Держслужби з безпеки транспорту кажуть, що попри блокування траси відтермінування не буде. “Люди починають усвідомлювати ситуацію, і помаленьку їдуть, зважуються, і черга розсмоктується. Настало розуміння того, що необхідно їздити все ж за законом і на законних підставах”, – стверджує представник Держслужби з безпеки на транспорті Віталій Мироненко.

Учора ввечері поліція дозволила фурам розвернутися для скидання зайвого вантажу. Відтак, рух трасою було відновлено.

Своєю чергою голова Держслужби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк повідомив, що все в рамках законодавства і як компроміс запропонував перевізникам, у яких є перевищення ваги, перевантажитися на порожні фури, а тоді пройти процедуру зважування. Інформацію про компроміс підтвердили і далекобійники.


Не пропустіть