Картина маслом: автомобілі-двійники з кортежу Порошенко з однаковими номерами (Фото)

Час від часу зустрічаються в Україні різні авто з однаковими номерами. Причому деякі настільки не бояться нічого, що ставлять їх на одній парковці! Як ти знаєш, це автомобілі-двійники, коли один з них законний, а другий – нелегально ставитися на облік нібито за документами іншої машини, пише topgir.com.ua. У Петра Порошенка теж є автомобілі-двійники …

Чи законні вони? Дивлячись з якого боку подивитися. Зовні машини з кортежу Порошенко абсолютно однакові, та й номери на них цифра в цифру і буква в букву. Але це не означає, вони, наприклад, нерозмитнені. Втім, не факт, що один з них взагалі є в базі. Саботаж, скандал?

Не треба поспішати з висновками, адже в багатьох країнах світу у глав держави в кортежі присутні однакові автомобілі з «дзеркальними» номерами. Нескладно здогадатися, навіщо – щоб зловмисники не знали, в якій з машин перебуває чиновник. У плані законності сказати особливо нічого – такі норми не прописані.

До слова, всі без винятку президенти України використовували практику автомобілів-двійників. Ось два Мерседеса, на яких Віктор Ющенко частенько борознив простори нашої Батьківщини на посаді президента.

Втім, не тільки президенти використовують однакові номери на однакових авто. Ось, наприклад, однакові автомобілі з однаковими номерами, в одному з яких в 2009-му році «ховали» Володимира Литвина.